Στο επίκεντρο οι εξελίξεις περί τον ΟΤΕ

Κεντρικό θέμα στην ατζέντα της Σοφοκλέους σήμερα, η αλλαγή ηγεσίας στον ΟΤΕ. Μέσω της οποίας η κυβέρνηση αναμένεται ότι θα προσπαθήσει να δώσει το νέο στίγμα της πολιτικής της, ως προς τη διοίκηση των μεγάλων επιχειρήσεων δημοσίου ”ενδιαφέροντος” που έχουν εισαχθεί στο ΧΑΑ.

Στο επίκεντρο οι εξελίξεις περί τον ΟΤΕ
Αλλο ένα βήμα για την ”πάταξη” της διαπλοκολογίας θα επιχειρήσει η κυβέρνηση, μέσω των προσώπων που θα προταθούν για το διοικητικό συμβούλιο του ΟΤΕ, στη σημερινή γενική συνέλευση (στις 16.00).

Πιθανότερο πρόσωπο για το υψηλότερο ”πόστο” του Οργανισμού θεωρείται ο Λ. Αντωνακόπουλος, νυν εκτελεστικός πρόεδρος του ΣΕΒ, που θεωρείται ότι χαίρει γενικευμένης εκτίμησης στον επιχειρηματικό αλλά και πολιτικό κόσμο.

Εν τούτοις, τα σενάρια διαδοχής στον ΟΤΕ χρησιμοποιήθηκαν χθες ως μοχλός πίεσης της αγοράς, οδηγώντας την κάτω από τις 2.400 μονάδες και προβληματίζοντας τους τεχνικούς αναλυτές, που περίμεναν ολοκλήρωση μιας διορθωτικής πορείας (την οποία είχαν συνδέσει με ένα πρόσκαιρο profit taking) και επαναφορά της ανοδικής τάσης.

Είναι προφανές ότι από τη συμπεριφορά της μετοχής του ΟΤΕ θα εξαρτηθούν πολλά και στη σημερινή συνεδρίαση. Το ζητούμενο είναι εάν η Σοφοκλέους θα αποδείξει για μία ακόμη φορά την ”κυκλοθυμικότητά” της, αντιστρέφοντας σήμερα τις χθεσινές απώλειες με την ίδια αιτιολογία!

Η αγορά αναμένεται επίσης να επηρεαστεί από τις πληροφορίες για την ένταξη ακόμη πέντε εταιριών σε καθεστώς επιτήρησης, αλλά και από την πτωτική πορεία ορισμένων δεικτών του εξωτερικού, κατόπιν των αρνητικών αποτελεσμάτων ή προβλέψεων που εξέδωσαν σημαντικές εταιρίες.

Γ.Παπ.

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v