Εντείνονται οι πιέσεις στο ΧΑΑ

Χαμηλότερα κινείται και σήμερα η Σοφοκλέους, καθώς οι εγχώριοι θεσμικοί κινούνται επιφυλακτικά, ενώ η διολίσθηση της αγοράς διευκολύνει το ”τεστάρισμα” των διαθέσεων μεταξύ αγοραστών και πωλητών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Χαμηλότερα μεν χωρίς όμως ιδιαίτερη πίεση. Επιφυλακτικοί στην πλειονότητά τους οι εγχώριοι θεσμικοί ”αφήνουν” την αγορά να κυλήσει χαμηλότερα ”ελέγχοντας” τόσο τη στήριξη του Γενικού Δείκτη (2.415 μονάδες), όσο και τους ”παίκτες” της αγοράς Παραγώγων.

Από τις μέχρι στιγμής περιφερειακές κινήσεις εύλογο ενδιαφέρον προκαλεί κυρίως αυτή που παρουσιάζεται στον Μουζάκη. Δεδομένης της χαμηλής εμπορευσιμότητας της μετοχής, ο τζίρος της πρώτης ώρας, σε συνδυασμό με την συνεχή απορρόφηση της προσφοράς στα υψηλά των 3,24 ευρώ, παραπέμπει σε παλαιότερα σενάρια και φήμες. Δεν αναφερόμαστε στο ενδιαφέρον άλλου ομοειδούς ομίλου, αλλά μόνο στις ενδοεταιρικές (ενδοοικογενειακές) εξελίξεις.

Το ”επενδυτικό σχήμα” με βάση τις 13.510 κομμάτια (12:00) φαίνεται ότι ”παίζει” μόνο του την Flexopack, ποσοστό της οποίας φέρεται να έχει συγκεντρώσει.

Στα επιμέρους, σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες η ένταξη της ΔΕΗ στον MC 40 (ουσιαστικά αντικατάσταση της Telesis) αποτελεί πρόκριμα για τη μεγάλη αναβάθμιση και την ένταξη της μετοχής της ΔΕΗ στον 20άρη. Ένα ενδεχόμενο που διευκολύνει πολλούς και λόγω μεγέθους, έχει λόγο να ευοδωθεί στην επόμενη αναδιάρθρωση των Δεικτών.

Από το μέτωπο της εβδομάδος, αναδεικνύεται η επιφυλακτικότητα των ”παικτών” καθώς η μετοχή του ΟΤΕ, υποχωρεί μεν παρασύροντας Cosmote και Panafon, με συγκριτικά περιορισμένη όμως προσφορά. Στην περίπτωση μάλιστα της Cosmote θεωρείται αμελητέα.

Ναι μεν η διολίσθηση της αγοράς διευκολύνει το ”τεστάρισμα” πωλητών – αγοραστών, με πιθανό το ενδεχόμενο υποχώρησης προς τις 2.380 μονάδες στην περίπτωση που οι εξελίξεις από τον ΟΤΕ είναι αρνητικές, πλην όμως η περιορισμένη προσφορά αναδεικνύει αυτούς που προεξοφλούν αίσιο τέλος και λαμβάνουν θέσεις αγοραστών από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v