”Εγκλωβισμένη” από την αβεβαιότητα η Σοφοκλέους

Οι απανωτές δικαστικές έρευνες και διώξεις υποθάλπουν τις κινήσεις υποτιμητικής κερδοσκοπίας, ενώ στο διεθνές περιβάλλον εμφανίζεται αύξηση της έντασης και συνακόλουθα της τιμής του μαύρου χρυσού.

”Εγκλωβισμένη” από την αβεβαιότητα η Σοφοκλέους
Η ένταση στη διεθνή πολιτική σκηνή συνδυάζεται με άνοδο στην τιμή του μαύρου χρυσού και με σχεδόν καθημερινό ”δελτίο διώξεων και ερευνών” που λαμβάνει πλέον άκρως ανησυχητικές διαστάσεις για την ψυχολογία της αγοράς.

Στο πλαίσιο αυτό, η Σοφοκλέους αντιμετωπίζει σοβαρές δυσκολίες να εκδηλώσει την οποιαδήποτε ανοδική τάση. Γνωστό σε όλους πως ”ό,τι δεν ανεβαίνει, κατεβαίνει”, άρα δεν θα πρέπει να αποκλεισθεί μια νέα καθοδική κίνηση, σε πρώτη φάση προς τη ”βάση” των 2.400 μονάδων.

Στα ευρύτερα οικονομικά θέματα, το απρόοπτο με την HDW θέτει εν αμφιβόλω μία ακόμη προσπάθεια ιδιωτικοποίησης στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, ενώ σήμερα ξεκινά η δεύτερη συνάντηση για το ασφαλιστικό, θέμα επί του οποίου στηρίζει μεγάλες ελπίδες η κυβέρνηση, ως προς την ανατροπή του αρνητικού για αυτήν κλίματος.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται εξάλλου αύριο, Τετάρτη, η γενική συνέλευση του ΟΤΕ, η πρώτη που, υποθετικά τουλάχιστον, θα διεξαχθεί υπό καθεστώς πλήρως ”ιδιωτικοοοικονομικών κριτηρίων”.

Γ.Παπ.

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v