Ολα τα σενάρια για τον ΟΤΕ (update)

Ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΣΕΒ, Λ. Αντωνακόπουλος φέρεται ως ο επικρατέστερος υποψήφιος για τη θέση του προέδρου και του δ.σ. του ΟΤΕ σε αντικατάσταση του Ν. Μανασή. Ωστόσο, έως ότου η γ.σ. ψηφίσει το νέο Δ.Σ. (Τετάρτη, στις 4 το απόγευμα), το παρασκήνιο παραμένει έντονο. Ποιοι είναι οι επικρατέστεροι για το διοικητικό συμβούλιο.

Ολα τα σενάρια για τον ΟΤΕ (update)
Εντονες αναταράξεις στη χρηματιστηριακή αγορά δημιουργεί η ακατάπαυστη σεναριολογία γύρω από τη γενική συνέλευση του ΟΤΕ, στην οποία αναμένεται να προσδιορισθεί το ηγετικό σχήμα του επόμενου διαστήματος, γύρω από τις κομβικές θέσεις του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου.

Σεναριολογία που συνδυάζεται με την αναμενόμενη εντός του έτους διάθεση νέου πακέτου μετοχών του Οργανισμού, αλλά και με την εισαγγελική έρευνα για τις δραστηριότητες της διοίκησής του.

Σύμφωνα με επίμονες πληροφορίες, σοβαρό προβάδισμα παίρνει η υποψηφιότητα του νυν εκτελεστικού προέδρου του ΣΕΒ, Λ. Αντωνακόπουλου, για τη θέση του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Αντωνακόπουλος, που βεβαιωμένα χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης στον επιχειρηματικό κόσμο, θα αποτελούσε ”ιδανική λύση”, κατά την άποψη υψηλά ιστάμενων παραγόντων της κυβέρνησης (και του αρμόδιου υπουργείου), ιδίως σε μια περίοδο που η ”διαπλοκολογία” κυριαρχεί στην πολιτικοοικονομική ζωή.

Το νέο κύκλο σεναρίων πυροδότησε η συνάντηση που είχε σήμερα ο νυν επικεφαλής του Οργανισμού κ. Μανασής με τον αρμόδιο υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Βερελή (που φέρεται να επιδιώκει την τοποθέτηση νέων προσώπων στην ηγεσία του ΟΤΕ), μόλις μία ημέρα μετά την έναρξη νέας εισαγγελικής έρευνας, με αφορμή δημοσιεύματα της εφημερίδας Καθημερινή, αλλά και μία ημέρα προ της κρίσιμης συνέλευσης.

Αμέσως μετά τη συνάντηση κυκλοφόρησαν πληροφορίες, οι οποίες εκ της φύσεώς τους είναι δύσκολο να διασταυρωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα, κατά τις οποίες ο κ. Μανασής ενδέχεται να μην είναι καν ”υποψήφιος” για τις υψηλές θέσεις του Οργανισμού.

Το γεγονός άλλωστε ότι η κυβέρνηση (που παραμένει ισχυρότερος μέτοχος του Οργανισμού) έχει αποφύγει να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της ως προς την παραμονή του κ. Μανασή, τροφοδοτεί εδώ και καιρό σειρά σεναρίων για τις πιθανές ”λύσεις”.

Ετσι, πέραν της υποψηφιότητας του κ. Αντωνακόπουλου, μεταξύ των ονομάτων που έχουν ακουστεί (και δεν είναι λίγα) περιλαμβάνεται και αυτό του κ. Σκαρπέλη (νυν αντιπροέδρου του Ομίλου ΟΤΕ, προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΟΤΕ International) για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, ενώ για τη θέση του προέδρου έχει ακουστεί το όνομα του νυν υποδιοικητού της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Θωμόπουλου.

Οι υποψηφιότητες για το νέο Δ.Σ.

Ο υποδιοικητής της Εθνικής Τράπεζας Απόστολος Ταμβακάκης, φαίνεται να είναι ένα από τα νέα μέλη του Δ.Σ. του ΟΤΕ, που θα εκλεγούν αύριο από τη γενική συνέλευση των μετόχων.

Στη θέση τους παραμένουν, σύμφωνα με πηγές του υπ. Μεταφορών & Επικοινωνιών, ο διευθύνων σύμβουλος της Cosmote, Ε. Μαρτιγόπουλος, ο νυν εντεταλμένος αντιπρόεδρος του Οργανισμού Γ. Σκαρπέλης, και ο διευθύνων σύμβουλος της HellasCom Γ. Μανιάτης.

Στο νέο σχήμα αναμένεται να εκλεγούν ο πρόεδρος της Ενωσης Θεσμικών Επενδυτών Χρ. Σπανός, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Πολυζωγόπουλος, καθώς και ο Ιακ. Γεωργάνας, αντιπρόεδρος της Τρ. Πειραιώς.

Εκτός Δ.Σ. φαίνεται να μένει (πέραν του απερχόμενου ”ισχυρού άνδρα” κ. Μανασή) και ο διευθύνων σύμβουλος της OTEnet, Γ. Ιωαννίδης. Βέβαιο είναι επίσης ότι εκτός Δ.Σ. θα βρεθούν και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, καθώς δεν προβλέπεται αναγκαστικά η συμμετοχή τους.

Σημειώνεται πάντως ότι ο ίδιος ο κ. Μανασής, σε ιδιωτικές συνομιλίες του, φέρεται διατεθειμένος να παραμείνει ως απλό μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού, εφόσον υπάρξει σχετική βούληση και από τις άλλες πλευρές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το Δ.Σ. Θα συνέλθει για πρώτη φορά αμέσως μετά τη γενική συνέλευση, καθώς, όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε από στελέχη του υπουργείου, ο Οργανισμός δεν μπορεί να μείνει ”ακυβέρνητος” ούτε για λίγες ώρες, ενώ θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι ο νυν πρόεδρος θα θέσει την παραίτησή του στην κρίση των μετόχων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v