Κάτω από τις 2.400 η Σοφοκλέους

Σε πτωτική τροχιά έχει περάσει η Σοφοκλέους, κινούμενη κάτω από τις 2.400 μονάδες. Η πλειονότητα των μετοχών (314) καταγράφει απώλειες, ενώ μόνον 20 διασώζονται. Ισχυρές πιέσεις στα ”βαριά χαρτιά”, ενώ το κλίμα φορτίζεται ενόψει της αυριανής εκλογής ηγεσίας στον ΟΤΕ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Το ενδεχόμενο να καλυφθεί το ”κενό” που είχε διαμορφωθεί με την τελευταία ανοδική έκλαμψη της αγοράς, μοιάζει ιδιαίτερα ισχυρό με βάση τις μέχρι τώρα συναλλαγές και την απροθυμία των αγοραστών.

Άλλωστε τα... υποτιμητικά μηνύματα είχαν δοθεί από το πρώτο κιόλας λεπτό της συνεδρίασης, όπως και αργότερα η διάθεση κυρίως των θεσμικών να ”αφήσουν” την αγορά να κυλήσει χαμηλότερα. Δεδομένης της νευρικότητας που προκαλεί αυτές τις ημέρες η εκκρεμότητα για το θέμα του ΟΤΕ (με μέγιστη την ευθύνη των κρατούντων), ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί προς της 2.370, ο δε FTSE 20 προς τις 1.280 μονάδες. Κάτι τέτοιο εξυπηρετεί για ευνόητους λόγους πολλούς παίκτες βραχυπρόθεσμα.

Βέβαια, μεσοπρόθεσμα οι προσδοκίες για την αγορά είναι θετικές, καθώς εκτιμάται ότι η κάλυψη του συγκεκριμένου ”κενού” μπορεί να αποτελέσει για τη συνέχεια εφαλτήριο ανόδου προς τις 2.520 μονάδες. Όλα αυτά βεβαίως, σε συνάρτηση με τον ΟΤΕ.

Θα πρέπει κατά συνέπεια να παρακολουθείται η διολίσθηση της αγοράς χαμηλότερα και των 2.400 μονάδων σε συνάρτηση με τη φημολογία που από το πρωί αύριο θα κυκλοφορήσει στην αγορά (πάντα για τις εξελίξεις στον ΟΤΕ), όσο και η στιγμή που 2-3 παίκτες των Παραγώγων θα ”γυρίσουν” ΣΜΕ του FTSE 20 (πέριξ των 1.280 μονάδων).

Εάν η πληροφόρησή τους είναι ανάλογη θα φανεί, από την ανανέωση short θέσεων προς ακόμη χαμηλότερα επίπεδα ή μετακύλισή τους και αντικατάσταση με συμβόλαια αγοραστών και πάλι προς τις 1.340 μονάδες

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v