Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Φλερτάρει (ξανά) με τις 4.000 μονάδες

«Φλερτάρει» και πάλι με την υπέρβαση των 4.000 μονάδων το Χρηματιστήριο Αθηνών. Την έξωθεν θετική αφορμή εκμεταλλεύεται μεγάλο μέρος της αγοράς. Κέρδη άνω του 2% για Εθνική, ΜPB, Kύπρου, 3Ε, Βιοχάλκο.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Επαρκής ανοδική αντίδραση βασικών δεικτών και μετοχών σημειώθηκε στην αρχή της συνεδρίασης.

Στα «συν» αυτής της φάσης κρατάμε την επιθετικότερη σε σχέση με χθες και προχθές διάθεση ισχυρών επενδυτικών κύκλων και την αρτιότερη από τεχνικής πλευράς εικόνα μετοχών όπως για παράδειγμα οι Εθνική, Κύπρου, ΔΕΗ, ΟΤΕ και ορισμένων ακόμη.

Κρατάμε επίσης το γεγονός των ικανοποιητικών συναλλαγών, ειδικότερα όμως του τζίρου που πραγματοποιείται σε υψηλότερες τιμές πέραν της Εθνικής σε ΟΠΑΠ, Marfin Popular Bank, Alpha Bank, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, για πολλοστή φορά στην Coca Cola Hellenic, αλλά και σε μετοχές-κλειδιά της αμέσως χαμηλότερης ταχύτητας.

Αυξημένες συναλλαγές πραγματοποιούνται μέχρι και 2,6% υψηλότερα προς τα 7,9 ευρώ για την Ελληνική Τεχνοδομική, στη Σιδενόρ που κερδίζει 1,3% προς τα 9,92 ευρώ, της Βιοχάλκο που με 5,1% περνά και πάλι τα 7 ευρώ, αλλά και της ΕΧΑΕ (με τους Ολλανδούς της Stichding να είναι αγορασμένοι χαμηλότερα), Ελληνικά Πετρέλαια, Αγροτική, Νεοχημική.

Κρατάμε επίσης πως για τον Γενικό Δείκτη, μετά την αρχική αναμενόμενη ανοδική αντίδραση με καταγραφή κορυφής στις 4.011,2 μονάδες, η αγορά διολίσθησε προς τις 3.990 μονάδες απ’ όπου άρχισε και πάλι σταδιακά να κερδίζει πόντους περνώντας και πάλι πάνω από το ψυχολογικό όριο των 4.000 μονάδων.

Ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 1,5%, κατά 1,6% ο 20άρης και με 1,1% αντιδρά ο Mid 40.

Κρατάμε την σχέση ανοδικών προς καθοδικές, επαρκής, αν και ακόμα βρισκόμαστε στην αρχή της προσπάθειας, με υψηλό τζίρο σε Αττικής, ΝΕΛ, Χατζηιωάννου, Sprider, Altec, Κυριακίδης, ΑΝΕΚ, Σελόντα και αρκετών ακόμα από τον «μεσαιο-μικρό» χώρο.

Κρατάμε όμως και τη συμπεριφορά της Εθνικής, καθώς στην αρχική αντίδραση της αγοράς καταγράφηκε «κορυφή» στα 32,72 ευρώ, στη συνέχεια αφομοιώθηκε χαμηλότερα η όποια προσφορά, για να αντιδράσει σταδιακά μετά τις 11:00 προς τα 32,78 ευρώ.

Έχουμε δηλαδή στη μετοχή της Εθνικής μετά από πολλές συνεδριάσεις την δεύτερη «κορυφή» έστω και οριακά υψηλότερα της πρώτης και μάλιστα μέσα σε διάστημα 45-50 λεπτών και με ικανές συναλλαγές αξίας 9,8 εκατ. ευρώ.

Αν μη τι άλλο, η συνέχεια προμηνύεται ενδιαφέρουσα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v