Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικό γύρισμα με έξωθεν σήμα στο ΧΑ

Κάποια θετικά δείγματα από τους δείκτες παραγωγού και μεταποιητικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ γυρίζουν σε θετικό πρόσημο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και η Σοφοκλέους δείχνει να μειώνει τις ενδο-συνεδριακές απώλειες.

  • του Θανάση Σταυρόπουλου
Κάποια πρώτα ενθαρρυντικά στοιχεία που βγήκαν από τους δείκτες τιμών παραγωγού και μεταποιητικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ γύρισαν σε θετικό πρόσημο τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και έστω και σε απόσταση δείχνει να προσπαθεί να ακολουθήσει η Σοφοκλέους σε μία κίνηση που έχει ξεκινήσει λίγο μετά τις 15:30 περιορισμού των ενδο-συνεδριακών απωλειών, ενώ έστω και οριακά οι μετοχές με θετικό πρόσημο δείχνουν περισσότερες αυτών με αρνητικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις μετοχές του 20άρη, με κέρδη μεγαλύτερα των 2 ποσοστιαίων μονάδων κινούνται ΕΛΠΕ, Μυτιληναίος και ΟΠΑΠ, με αξιοσημείωτα κέρδη Intralot και Κύπρου, ενώ θετικό πρόσημο καταγράφουν Eurobank, Coca Cola, ΕΛΤΕΧ και Τιτάνας.

Ακόμη καλύτερη εικόνα από τον ΟΠΑΠ, που δείχνει να ξεπερνά μάλλον εύκολα τη θεωρούμενη ισχυρή αντίσταση στα 24,2 ευρώ, κάτι που αν τελικά επιτευχθεί δημιουργεί τεχνικές προϋποθέσεις για κίνηση προς τα 25 ευρώ.

Η εν λόγω κίνηση δείχνει να βρίσκει μικρή ανταπόκριση σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, βέβαια όλα αυτά υπάρχει ενδεχόμενο να αλλάξουν, ακόμη και μέσα στην ημέρα, αν επανέλθει ο πρώτος λόγος στους πωλητές.

Προβληματισμός δημιουργείται από τον τίτλο της Εθνικής, που πρέπει να δώσει κλείσιμο υψηλότερα των 32,20 και ακόμη καλύτερα υψηλότερα των 32,70 ευρώ, προκειμένου να δημιουργήσει κάποιες πρώτες προϋποθέσεις για κίνηση προς τα 33,7 ευρώ.

Αντίθετα, δεν φαίνεται να ακολουθεί προς το παρόν έστω και την πρόσκαιρη αισιοδοξία ο τίτλος της ΔΕΗ (-3,19%), ενώ με αρνητικό πρόσημο επίσης κινούνται Βιοχάλκο, ΜΟΗ, ΟΤΕ, Αlpha, Aγροτική, Eurobank και Πειραιώς.

Συνεχίζονται οι επιλεκτικές τοποθετήσεις στο ΤΤ, ενώ αξιοσημείωτη κινητικότητα που συνοδεύεται και με αξιοπρόσεχτα κέρδη δείχνει να καταγράφει ο τίτλος της Γενικής Τράπεζας.

Ζητούμενο για το υπόλοιπο της συνεδρίασης και όσον αφορά το δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, είναι το κλείσιμο υψηλότερα από τις 2.040 μονάδες, κάτι που υπό προϋποθέσεις μπορεί να δώσει κίνηση προς τις 2.073 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v