Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τον νου σας, κάτι παίζει!

Τον νου σας στη μεσαία κεφαλαιοποίηση. Στη χθεσινή συνεδρίαση ήταν σαφέστατη η διαφοροποίησή της από την υψηλή και αν και το φαινόμενο χρήζει περαιτέρω διερεύνησης είναι άξιο επισήμανσης.

Τον νου σας, κάτι παίζει!
Φίλτατοι, καλή σας ημέρα!

Δύο βιαστικές (μεταξύ καφέ, πρώτου τσιγάρου και άμεσης αναχώρησης για το γραφείο) κουβέντες για τη χθεσινή συνεδρίαση.

Τον νου σας στη μεσαία κεφαλαιοποίηση! Τον νου σας!

Στη χθεσινή συνεδρίαση ήταν σαφέστατη η διαφοροποίησή της από την υψηλή και αν και το φαινόμενο χρήζει περαιτέρω διερεύνησης είναι άξιο επισήμανσης.

Μία φωνή από το Λονδίνο, πάντως, υποστηρίζει ότι ακόμη δεν είναι βέβαιο πως η διαφοροποίηση αυτή συνιστά και τάση...

Τώρα στα λοιπά και κατά την ταπεινή μου γνώμη σημαντικότερα.

Κάπου εκεί στη Βιέννη υπάρχει κάτι που λέγεται International Swaps and Derivatives Association, INC.

Και χθες, στην ετήσια γενική του συνέλευση ανακοίνωσε, επί της ουσίας, ότι παρά τις προσπάθειες της FED και τις όποιες πρωτοβουλίες του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, η τραπεζική, ασφαλιστική και αντασφαλιστική αγορά των ΗΠΑ διπλασίασαν το 2007 την έκθεσή τους σε παράγωγα προϊόντα και λοιπά χρηματοοικονομικά εργαλεία, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, ως αποτέλεσμα της υπόθεσης subprime (αν και δεν την ονομάτισαν)...

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται στο «market survey» του ISDA τα «credit default swaps», δηλαδή τα swaps που σχηματίζονται έναντι των πιστωτικών κινδύνων… που κινδυνεύουν με ναυάγιο… (διάβαζε subprime), αυξήθηκαν από 34,5 τρισ. δολ. το 2006 σε 62,2 τρισ. δολ. το 2007.

«Όμορφα!» ενδεχομένως να μονολογήσετε και θα συμφωνήσω. Τι σημαίνει όμως αυτό;

Σημαίνει απλώς ότι το «σύστημα» για να αντισταθμίσει τον κίνδυνο που διέρχεται από τη subprime ουσιαστικά διπλασίασε τον… κίνδυνό του.

Τώρα, αν θα του «βγει» είναι άλλη υπόθεση… Αν δεν του βγει όμως…

Ίσως από όλη αυτήν την υπόθεση να μην έχουμε δει ακόμη τίποτε.

Υ.Γ.: Προς την ΤΡΑΜ Α.Ε. Σας παρακαλώ πολύ, κάντε κάτι να ξαναπάρετε αυτούς του δύο ηλεκτροδηγούς που απολύσατε, διότι σήμερα η Αθήνα θα είναι μπάχαλο, για δύο άτομα! Α, ναι, και να το πείτε στα συνδικάτα…

[email protected]

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v