Τον... John Miller ψάχνει η Σοφοκλέους

Η ”διάσωση του στρατιώτη Ράϊαν” είναι τελευταία η δημοφιλέστερη ταινία, μεταξύ των χρηματιστηριακών κύκλων και παραγόντων που εναγωνίως αναζητούν τον... John Miller, σωτήρα του πολύπαθου Ματ Ντέιμον. Τους θυμάστε;



του Μιχαήλ Γελαντάλι

Τα πλεονεκτήματα της αγοράς είναι σήμερα κυρίως δύο. Το μεν πρώτο αφορά στην συνολικότερη προεξόφληση του χειρότερου και το δεύτερο, σε συνδυασμό με το πρώτο, συνίσταται στην τεχνικής μορφής αντίδραση της Φρανκφούρτης.

Από τεχνικής πλευράς, όπως επισημαίνει μεταξύ άλλων παραγόντων και ο Θωμάς Αχείμαστος (Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ), θα πρέπει να κρατηθούν οι 1.704 μονάδες σήμερα – αύριο.

Ειδάλλως, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν αγγλομαθείς χρηματιστές, ”farewell to the King”. Κατά συνέπεια, η προσπάθεια σήμερα- αύριο εστιάζεται στην πεντάδα μετοχών που μπορούν να κάνουν τη διαφορά καταρχήν στο δείκτη και σταδιακά στην ψυχολογία των υπόλοιπων. Για το πρώτο φαίνεται ότι επιχειρείται μία εκ περιτροπής στήριξη, μέσω των ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ.

Θα απαιτηθεί όμως για σήμερα προσπάθεια από πλευράς Alpha προκειμένου να αντιστραφεί η απαξιωτική πτωτική πορεία των τελευταίων συνεδριάσεων. Ανάλογη και θα λέγαμε, καλύτερη συμπεριφορά περιμένουμε από τη μετοχή της Εθνικής που, συνεπικουρούμενη από τη Eurobank μπορεί να λειτουργήσουν ανασταλτικά.

Όσο και να προσπαθεί η χρηματιστηριακή αρχή και ο πρόεδρος του ΧΑ προσωπικά να μην δημοσιοποιηθεί το… απόστημα των μετοχοδανείων, οι καθημερινές εξελίξεις είναι αυτές που θα τον υποχρεώσουν να το κάνει. Θα πρέπει να δοθούν άμεσα πειστικές διευκρινήσεις, εξηγήσεις, για παράδειγμα σήμερα, από την πλευρά της Connection.

Σημ.: Επικροτούμε, προσωπικά ο γράφων, την άρνηση του προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να διευθετήσει επιμέρους τεχνική; Φύσεως ζητήματα όπως του uptick στις ανοικτές πωλήσεις. Δεν ισχυριζόμαστε ότι η κίνηση θεωρητικά είναι η δέουσα, αλλά πρακτικά είναι κάτι που τώρα μπορεί να βοηθήσει. Και επιτέλους, χαιρόμαστε που η Ε. Κ. συνειδητοποιεί την κρισιμότητα, την υπευθυνότητα, τις δυνατότητες του θεσμικού της χαρακτήρα.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v