Tα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Πέμπτης

Στα λαικά ομόλογα, στο ζήτημα των φόρων, στη Σοφοκλέους, στο πετρέλαιο, αλλά και στην Κομισιόν αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα πρωτοσέλιδα των οικονομικών εφημερίδων της Πέμπτης.

Tα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Πέμπτης
Τα λαικά ομόλογα, η φορολογική αναμόρφωση, αλλά και τα επικαιροποιημένα προγράμματα σταθερότητας αποτελούν, μεταξύ άλλων, τα θέματα που δεσπόζουν στα πρωτοσέλιδα των οικονομικών εφημερίδων.

Λαικά ομόλογα: ”Τα έντοκα Χριστοδουλάκη ανάβουν φωτιές στις τράπεζες” σχολιάζει το Χρηματιστήριο, ενώ ”Επικύνδυνα πειράματα” αναφέρεται η ΕΞΠΡΕΣ. Για το ίδιο θέμα το Βήμα υποστηρίζει, ”Αφορολόγητοι τίτλοι για μικροκαταθέτες”, ενώ η Καθημερινή τονίζει ”Τα λαικά ομόλογα αλλάζουν το τοπίο”. Η Ελευθεροτυπία τονίζει ”Δώρο τόκων σε μικρούς και πόθεν έσχες σε επενδυτές”.

Κομισιόν: ”Ελλάδα, Γερμανία, Ιταλία και Γαλλία στο στόχαστρο της Κομισιόν για τα προγράμματα σταθερότητας” αναφέρει η Καθημερινή, ”Αναγκαία η λήψη μέτρων για ασφαλιστικό χρέος” τονίζει το Βήμα, ενώ το Κέρδος σχολιάζει ”Συστάσεις σε μικρούς και μεγάλους για προσαρμογή”. Η Ναυτεμπορική υποστηρίζει ”Κίτρινη κάρτα από ΕΕ για τα δημοσιονομικά”, ενώ η ΕΞΠΡΕΣ τονίζει ”Ναι μεν αλλά από την ΕΕ”. Το Χρηματιστήριο τονίζει ”Βαθιές και άμεσες τομές στο ασφαλιστικό ζητά η ΕΕ”, ενώ ”Κόκκινη κάρτα από Κομισιόν σε Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία” αναφέρει η Ημερησία.

Φόροι – τοπική αυτοδιοίκηση: ”Συμμάζεμα των φόρων της τοπικής αυτοδιοίκηση” αναφέρει η Ελευθεροτυπία, ενώ ”Προσπάθεια για κλίμα εμπιστοσύνης” αναφέρεται η ΕΞΠΡΕΣ. ”Η εφορία γίνεται πιο φιλική” τονίζει το Χρηματιστήριο, ενώ ”Ενοποιούνται οι φόροι τοπικής αυτοδιοίκησης” τονίζει το Βήμα. ”Συμπληρώνεται η φορολογική μεταρρύθμιση” αναφέρει η Ναυτεμπορική, ενώ η Ημερησία τονίζει ”Φορολογική αναμόρφωση με 18 μέτρα”.

Σοφοκλέους: ”Αδελφοποίηση Σοφοκλέους και Δουκίσσης Πλακεντίας” τονίζει το Κέρδος, ενώ η Ναυτεμπορική τονίζει ”Στο ναδίρ της 5ετίας η Σοφοκλέους”.

Κεφαλαιαγορά: ”Πιο κοντά η οδηγία για κατάχρηση αγοράς” τονίζει η Καθημερινή.

Πετρέλαιο: ”Η χώρα διαθέτει επαρκή αποθέματα πετρελαίου” αναφέρει η Ημερησία, ενώ ”Γραμμή άμυνας στο πετρέλαιο” σχολιάζει η ΕΞΠΡΕΣ. ”Πήραν την ανηφόρα οι τιμές των καυσίμων” αναφέρει το Κέρδος.

Ναυτιλία: ”113 πλοία ακόμη με ελληνική σημαία το 2002” τονίζει η Ναυτεμπορική.

Κατασκευές: ”Μεγάλα τα έργα δύσκολη η προσαρμογή” τονίζει το Χρηματιστήριο.

ΕΛΠΕ: ”Προθεσμία για την πώληση των ΕΛΠΕ” επισημαίνει το Βήμα, ”Νέα προθεσμία σε Lukoil – Λάτση για τα ΕΛΠΕ” τονίζει η Ημερησία, ”Κάτι κινείται στα Ελληνικά Πετρέλαια” αναφέρει το Χρηματιστήριο, ενώ ”Χάνεται η συμφωνία ΕΛΠΕ με Lukoil – Λάτση” τονίζει η ΕΞΠΡΕΣ. Για το ίδιο θέμα το Κέρδος αναφέρει ”ΕΛΠΕ: Σε 7 ημέρες”.

Εθνική: ”Θετική έκθεση της Standard & Poor’s για την Εθνική” τονίζει η Ημερησία.

Connection: ”Ο κ. Π. Αλεξάκης ζητεί εξηγήσεις από την Connection” τονίζει η Ημερησία, ενώ ”Αδυναμία εξυπηρέτησης δανείου αντιμετωπίζει η Connection” αναφέρει η Καθημερινή.

Ξυστό: ”Φωτογραφικοί όροι στον διαγωνισμό για Ξυστό” τονίζει η Καθημερινή.

Έμπεδος: ”Στην εκτροπή του Αχελώου η Έμπεδος” αναφέρει το Χρηματιστηρίο.

Eurobank Properties: ”Επένδυση 19 εκατ. ευρώ σε ακίνητο στην Ερμού” τονίζει η Καθημερινή.

Folli – Follie: ”Επέκτασης συνέχεια” αναφέρει η ΕΞΠΡΕΣ.

Q – Telecom: ”Χαμηλώνει τον πήχη η Q – Telecom” σχολιάζει το Χρηματιστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v