Δείχνει να επιδεινώνεται ελαφρώς η εικόνα των Ευρωπαϊκών Χρηματιστηρίων, με τους ενεργούς επενδυτές να ακολουθούν τις κινήσεις των πωλητών στις Αγορές ομολόγων, όπου σε όλα τα κρατικά ομόλογα πλην του Ελληνικού (λόγω χθεσινών σημαντικών απωλειών), οι αποδόσεις παρουσιάζουν αυξητικές διαθέσεις, ενώ στο Χ.Α. συνεχίζεται η πλάγια κίνηση και οι αλλαγές προσήμων, εντός στενού εύρους κίνησης με υψηλό τις 763,38 (+0,28%) και χαμηλό τις 757,82 μονάδες (-0,45%).
Εκείνο που επαναφέρει τις περισσότερες ανησυχίες δεν είναι η αδυναμία των βασικών δεικτών να κινηθούν προς υψηλότερα επίπεδα, αλλά η επιστροφή του τζίρου σε σαφώς χαμηλότερο βηματισμό.
Είναι απόλυτα ενδεικτικό ότι ελάχιστα πριν συμπληρωθούν οι πρώτες τρεις ώρες συναλλαγών, ο τζίρος μόλις και μετά βίας πλησιάζει τα 5,8 εκατ., από τα οποία τα 1,3 εκατ. αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΕΥΡΩΒ, ΤΙΤΚ), όταν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, 6,8 εκατ. ήταν ο τζίρος της πρώτης ώρας, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.
Με τα αρνητικά πρόσημα να υπερτερούν στο ταμπλό του μη Τραπεζικού 25άρη, όπου με κέρδη μεγαλύτερα της μίας ποσοστιαίας μονάδας διασώζονται μόνο οι ΑΔΜΗΕ (+1,76%), ΔΕΗ (+1,41%) και Jumbo (+1,31%), ευνόητο είναι ότι ο Τραπεζικός κλάδος είναι αυτός που θα πρέπει και σήμερα να πάρει κάποιες πρωτοβουλίες, για να εξασφαλίσει το θετικό πρόσημο του Γενικού Δείκτη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών έχει κινηθεί μεταξύ 858,4 (+0,55%) και 846,52 μονάδων (-0,85%), ενώ από τους Δεικτοβαρείς Τραπεζικούς τίτλους, η μετοχή της Εθνικής (-1,44%) έχει κινηθεί, μέχρι στιγμής, μόνιμα με αρνητικό πρόσημο.
Από τα υπόλοιπα μη Τραπεζικά blue chips, που υποχωρούν προς χαμηλότερα επίπεδα, οι μεγαλύτερες απώλειες για ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (-1,86%), ΕΥΔΑΠ (-1,90%), Μυτιληναίο (-1,63%), Τιτάνα (-1,69%) και Φουρλή (-1,21%).