Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Hπιες διακυμάνσεις για το Γενικό Δείκτη

Η υπέρβαση των 774 μονάδων παραμένει ζητούμενο για τον Γενικό Δείκτη. Στο προσκήνιο (και) ο τραπεζικός κλάδος. Τα μηνύματα από τα ομόλογα μετά την έκθεση του ΔΝΤ. Θετικό το κλίμα στα ξένα χρηματιστήρια.

ΧΑ: Hπιες διακυμάνσεις για το Γενικό Δείκτη

Ανοδικά κινήθηκε η Wall Street, με τους S&P και Nasdaq να τερματίζουν τριήμερο πτωτικό σερί. Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,43% στις 25.415,19 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 0,49% στις 2.816,29 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,55% στις 7.671,79 μονάδες.

Σημειώνεται ότι ο Ιούλιος ήταν ο τέταρτος διαδοχικός ανοδικός μήνας για τη Wall Street (τουλάχιστον για τους S&P και Nasdaq), με τον Dow Jones να κερδίζει 4,7%, τον S&P 3,6% και τον Nasdaq 2,2%.

Μικτά τα πρόσημα το πρωί στην Ασία, με το σύνολο των επενδυτών να περιμένει τις σημερινές αποφάσεις-ανακοινώσεις της Fed.

Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σκοπεύει να προτείνει να επιβληθούν επιπρόσθετοι δασμοί ύψους 25% σε εισαγόμενα αγαθά αξίας $200 δισ. που παράγονται στην Κίνα και μια ανακοίνωση επ' αυτού αναμένεται να γίνει ακόμη και εντός της ημέρας, δήλωσε πηγή ενήμερη για τα σχέδιά της την Τρίτη, όπως μεταδίδει το Reuters.

Αρχικά η κυβέρνηση Τραμπ είχε ανακοινώσει ότι θα επεδίωκε να επιβάλει πρόσθετους δασμούς 10% σε εισαγόμενα κινεζικά αγαθά αξίας $200 δισ. 

Ερχόμενοι στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, ο νέος μήνας ξεκινά με συγκρατημένες προσδοκίες, αλλά και με το βλέμμα στην Αγορά ομολόγων, μετά τη χθεσινή ξαφνική αύξηση των αποδόσεων και την απόδοση του ελληνικού 10ετούς τίτλου να επιστρέφει υψηλότερα του 3,90%.

Παραμένει ζητούμενο το πόσο ψηλότερα μπορούν να κινηθούν οι Δεικτοβαρείς Τραπεζικές μετοχές που οδήγησαν τη χθεσινή άνοδο, αν το ενδιαφέρον θα επεκταθεί και εκτός Τραπεζικού 25άρη, αν οι χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις μπορούν να διεκδικήσουν μέρος από την «πίτα» του ενδιαφέροντος και βέβαια αν μπορεί να έχει συνέχεια η χθεσινή, ευδιάκριτη αύξηση του τζίρου.

Τεχνικά και σαν πρώτο ζητούμενο δείχνει η υπέρβαση των 774 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη και των 888 μονάδων για τον κλαδικό δείκτη των Τραπεζών.

Σε περίπτωση επιστροφής των πωλητών ή του τζίρου σε σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα, θα δείξει ότι η χθεσινή αναλαμπή ήταν "fake", με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τη συνέχεια.

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα παύει η διαπραγμάτευση και διαγράφονται από το Χρηματιστήριο Αθηνών οι 367.401 ίδιες μετοχές της Revoil. Από την ίδια ημερομηνία, το σύνολο των μετοχών της εταιρείας που είναι διαπραγματεύσιμες στο Χρηματιστήριο Αθηνών ανέρχεται σε 21.912.599.

Επίσης, από σήμερα και μετά την ισόποση αύξηση και μείωση του Μ.Κ., οι μετοχές της Flexopack είναι διαπραγματεύσιμες στο Χρηματιστήριο με τελική ονομαστική αξία μετοχής €0,54 και χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην επιστροφή κεφαλαίου ποσού €0,05 ανά μετοχή στους Μετόχους της εταιρείας με καταβολή μετρητών. Η προσαρμοσμένη τιμή εκκίνησης είναι στα 6,7500 ευρώ.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v