Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Κάτω από τις 750 μονάδες χωρίς τζίρο

Ξαναδοκιμάζει τιμές χαμηλότερα των 750 μονάδων ο Γενικός Δείκτης, με τον μέχρι στιγμής τζίρο να παραπέμπει σε μια ακόμη συνεδρίαση... αποχής. Πιέσεις στις τράπεζες, άνοδος για Alpha Bank, Lamda Development, Motor Oil, Fourlis.

ΧΑ: Κάτω από τις 750 μονάδες χωρίς τζίρο

Με μικρές απώλειες κινούνται οι Ευρωπαϊκές Αγορές, καθώς το επιφυλακτικό κλίμα στο NYSE δείχνει ότι εκτός από τις Ασιατικές Αγορές επεκτείνεται και στην Ευρώπη, ενώ την πλαγιοκαθοδική κίνηση των Ευρωπαϊκών Χρηματιστηρίων, τουλάχιστον στο ξεκίνημα, δείχνει να ακολουθεί και το Χ.Α.

Ελάχιστα πριν συμπληρωθεί η πρώτη ώρα συναλλαγών, ο Γενικός Δείκτης έχει κινηθεί μόνιμα σε «κόκκινο φόντο» και δείχνει ότι ξαναδοκιμάζει τιμές χαμηλότερα των 750 μονάδων, με μέχρι στιγμής χαμηλό τις 747,77 μονάδες (-0,49%).

Όλα δείχνουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μία ακόμα συνεδρίαση-επίδειξη αδυναμίας, αλλά και αποχής των περισσότερων επενδυτών, καθώς χρειάστηκαν 48 λεπτά για το πρώτο εκατομμύριο τζίρου, με το πιο πρόσφατο αρνητικό ρεκόρ να είναι 67 λεπτά για να συμπληρωθεί το πρώτο εκατομμύριο (!).

Κάθε μέρα που περνάει, πείθονται και οι τελευταίοι, τυχόν εναπομείναντες, συγκρατημένα αισιόδοξοι, πως τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει στο Χ.Α. και το χειρότερο όλων είναι ότι δεν διαφαίνεται ο καταλύτης που θα μπορούσε να τραβήξει το Ελληνικό Χρηματιστήριο από τον «βάλτο» της συναλλακτικής απαξίωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, δεν υπάρχει τίτλος από την υψηλή κεφαλαιοποίηση, πλην του ΟΛΠ (+2,29% με όγκο 1 τεμάχιο), που να καταγράφει κέρδη μεγαλύτερα της μίας ποσοστιαίας μονάδας, ενώ με απλά θετικό πρόσημο διασώζονται οι Alpha Bank, Lamda Development, Motor Oil, Fourlis.

Αντίθετα, απώλειες μεγαλύτερες της μίας ποσοστιαίας μονάδας σημειώνουν οι Εθνική (-1,82%), Πειραιώς (-1,25%), Eurobank (-1,20%), Viohalco (-1,13%), Αεροπορία Αιγαίου (-1,20%) και Jumbo (-1,02%).

Η μέχρι στιγμής εικόνα δίνει προβάδισμα στους πωλητές, όμως σε μία τόσο «ρηχή» Αγορά όπως το Χ.Α., τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί για τη συνέχεια της συνεδρίασης.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v