Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεδρίαση χαμηλών προσδοκιών στο Χρηματιστήριο

Πιέσεις στο ξεκίνημα για το Γενικό Δείκτη. Με το βλέμμα στις ξένες αγορές αλλά και τις επικείμενες συνεδριάσεις των κεντρικών τραπεζών, οι επενδυτές. Η μείωση του τζίρου, οι προβλέψεις και οι «ευάλωτες» μετοχές. H ατζέντα.

Συνεδρίαση χαμηλών προσδοκιών στο Χρηματιστήριο

Το επιφυλακτικό κλίμα που επικράτησε κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής στη Wall Street δείχνει να μεταφέρεται σήμερα το πρωί στις μεγάλες Αγορές Ασίας και Ειρηνικού, όπου διαφαίνεται η απόλυτη επικράτηση των πωλητών, έστω και αν η εικόνα σε καμία περίπτωση δεν παραπέμπει σε μη ελεγχόμενες απώλειες.

Η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη στα εταιρικά αποτελέσματα και στις επερχόμενες συνεδριάσεις των κεντρικών τραπεζών.

Υπενθυμίζεται ότι Τρίτη και Τετάρτη συνεδριάζει η Fed, που αναμένεται να μη μεταβάλει τα επιτόκιά της και να επαναλάβει τις προβλέψεις για περαιτέρω σταδιακές αυξήσεις επιτοκίων, ενώ αύριο Τρίτη αναμένονται οι αποφάσεις της Τράπεζας της Ιαπωνίας.

Ερχόμενοι στο Χ.Α. και σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις εγχώριων αναλυτών, τίποτα δεν δείχνει ότι μπορεί να αλλάξει το κλίμα επιφυλακτικότητας και χαμηλών τζίρων, δεδομένου του ότι οι επόμενες τρεις εβδομάδες στερούνται νέων και θεωρούνται η επιτομή της εποχικής συρρίκνωσης του ενδιαφέροντος.

Άρα το όποιο ενδιαφέρον θα εξακολουθήσει να επικεντρώνεται στις μετοχές που συνεχίζουν να δείχνουν «ευάλωτες», διατηρώντας την πλαγιοκαθοδική τους τάση και στις ακόμα λιγότερες, που μπορεί να προσπαθήσουν κίνηση κόντρα στο επιφυλακτικό κλίμα.

Η εγχώρια αγορά θα κληθεί να τιμολογήσει και την αναμενόμενη αναβάθμιση του αξιόχρεου του ΟΤΕ σε ΒΒ+ από ΒΒ, στην οποία προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor's. 

Τα Ελληνικά Χρηματιστήρια παίρνουν τη σκυτάλη των ανακοινώσεων β’ τριμήνου σήμερα Δευτέρα, ενώ το απόγευμα της Τρίτης είναι προγραμματισμένη η τηλεδιάσκεψη της ΕΧΑΕ με τους αναλυτές.

Την Τρίτη 31/7 είναι η σειρά της Grivalia Properties να ανακοινώσει μεγέθη εξαμήνου, ενώ ξεκινάει και η διαπραγμάτευση των μετοχών της CNL Capital, η οποία ολοκλήρωσε επιτυχώς την πρώτη δημόσια προσφορά μετοχών με εισαγωγή στην Κύρια Αγορά του Χ.Α. μετά το 2014.

Την ίδια ημέρα θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση των 24,2 εκατ. νέων μετοχών της Attica Group, οι οποίες προέκυψαν από την εξαγορά της HSW. Την Παρασκευή 3 Αυγούστου η Παπουτσάνης θα ανακοινώσει αποτελέσματα τριμήνου.

«Την 1η Αυγούστου είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση του Γερμανικού Κοινοβουλίου, η οποία θα αποφασίσει για τη δόση των 15 δισ. ευρώ, η οποία συνδέεται με την ολοκλήρωση της 4η αξιολόγησης του τρίτου προγράμματος χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας» υπενθυμίζει η Beta Sec.

Αξίζει υπενθύμισης ότι την Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018 θα διενεργηθεί δημοπρασία έντοκων γραμματίων, διάρκειας 26 εβδομάδων, του Ελληνικού Δημοσίου, σε άυλη μορφή, ποσού 625 εκατομμυρίων ευρώ, λήξεως 1 Φεβρουαρίου 2019.

 

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v