Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια ανόδου με τράπεζες στο Χρηματιστήριο

Οριακά κέρδη για τον Γενικό Δείκτη, με το πρόσημο της συνεδρίασης αλλά και του μήνα να «παίζεται» μέχρι το τελευταίο λεπτό. Κέρδη για τις τραπεζικές μετοχές, ξεχωρίζει η Πειραιώς με άνοδο 4%. Ανοδικά ΔΕΗ και ΕΧΑΕ.

Προσπάθεια ανόδου με τράπεζες στο Χρηματιστήριο

«Παιζόμενο» το πρόσημο συνεδρίασης και μήνα.

Ο Γενικός Δείκτης συνεχίζει να ταλαιπωρείται πέριξ των 760 μονάδων ή και ελαφρώς χαμηλότερα, καθώς οι ενεργοί traders περιμένουν τους «χρησμούς» του ΔΝΤ και αν αυτοί δεν προλάβουν τη λήξη της σημερινής συνεδρίασης, όλα δείχνουν ότι τόσο το πρόσημο της σημερινής συνεδρίασης όσο και αυτό του μήνα που ολοκληρώνεται σήμερα, θα «παιχτούν» μέχρι τέλους, αν όχι και στις τελικές δημοπρασίες.

Λίγο πριν συμπληρωθούν οι πρώτες τρεις ώρες συναλλαγών, ο Γενικός Δείκτης έχει κινηθεί μεταξύ 756,6 (-0,21%) και 760,81 μονάδων (+0,35%), δηλαδή σε ένα εύρος λίγο μεγαλύτερο των τεσσάρων μονάδων, ενώ ο τζίρος φθάνει στα 14,7 εκατ., από τα οποία τα 5,7 εκατ. αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΑΛΦΑ, ΕΥΡΩΒ, ΜΟΗ, CNLCAP).

Στην περίπτωση της τελευταίας, που κάνει σήμερα «ντεμπούτο» στην Κύρια Αγορά του Χ.Α. με τιμή εκκίνησης τα 10,40 ευρώ και για τις τρεις πρώτες ημέρες διαπραγμάτευσης το ημερήσιο όριο διακύμανσης της τιμής της μετοχής είναι ελεύθερο, αξίζει να σημειωθεί ότι ο τίτλος έχει κινηθεί μόνιμα με αρνητικό πρόσημο, αλλά έχει ανακάμψει σχετικά από το, μέχρι στιγμής, χαμηλό ημέρας των 10,04 ευρώ (-3,46%).

Από εκεί και πέρα, η «μεγάλη εικόνα» στο ταμπλό της υψηλής κεφαλαιοποίησης θα μπορούσε να θεωρηθεί μικτή, έστω και αν στο τραπεζικό ταμπλό υπερτερούν οι αγοραστές και ξεχωρίζει το +3,37% για τον τίτλο της Τρ. Πειραιώς.

Από τις υπόλοιπες, μη τραπεζικές μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, με κέρδη μεγαλύτερα της μίας ποσοστιαίας μονάδας κινούνται μόνο οι ΔΕΗ (+1,66%) και ΕΧΑΕ (+1,52%), ενώ από τις μετοχές που υποχωρούν προς χαμηλότερα επίπεδα, οι μεγαλύτερες απώλειες για Grivalia (-1,38%), Ελ. Πετρέλαια (-1,22%) και Τέρνα Ενεργειακή (-1,22%).

Με τους υπόλοιπους Δεικτοβαρείς τίτλους να αναλώνονται σε κίνηση πέριξ του αμέσως προηγούμενου κλεισίματος, όλα δείχνουν ότι κάθε σενάριο για το τελικό πρόσημο της συνεδρίασης παραμένει ανοιχτό, όπως και η απόδοση του μήνα (το κλείσιμο του Γενικού Δείκτη στις 29/6, στις 757,57 μονάδες).

 

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v