Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: «Αψιμαχίες» στις 750 μονάδες

Οριακές οι απώλειες για τον Γενικό Δείκτη, με κυρίαρχο στοιχείο της συνεδρίασης τη συνεχιζόμενη συναλλακτική απαξίωση. Πιέσεις στο τραπεζικό ταμπλό, στο «συν» η Alpha. Απώλειες και για ΟΠΑΠ, Aegean.

ΧΑ: «Αψιμαχίες» στις 750 μονάδες

Συμπληρώθηκαν οι πρώτες τρεις ώρες συνεδρίασης και τίποτα δεν δείχνει να αλλάζει στο ταμπλό του Ελληνικού Χρηματιστηρίου, με τους περισσότερους Δεικτοβαρείς τίτλους να «ταλαιπωρούνται» πέριξ του αμέσως προηγούμενου κλεισίματος και τον Γενικό Δείκτη να εμμένει στο αρνητικό πρόσημο, έστω και αν έχει ανακάμψει σχετικά από το μέχρι στιγμής χαμηλό των 747,77 μονάδων (-0,59%).

Όμως αυτό που προβληματίζει ιδιαίτερα όσους έχουν απομείνει και παρακολουθούν τα δρώμενα στο ταμπλό του Χ.Α. ασφαλώς και δεν είναι το τελικό πρόσημο της συνεδρίασης, αλλά η παρατεταμένη συναλλακτική απαξίωση.

Δεν είναι δυνατόν να νοείται Αγορά, η οποία μετά από τρεις ώρες συναλλαγών να έχει τζίρο χαμηλότερο των 5 εκατ. ευρώ και βέβαια αυτή η Αγορά να ελπίζει σε κάτι εντυπωσιακά καλύτερο.

Οι όποιες κινήσεις στο χρηματιστηριακό ταμπλό είναι περισσότερο «αντανακλαστικού» χαρακτήρα και αφορούν μετοχές που έχουν πιεστεί αισθητά κατά τις αμέσως προηγούμενες συνεδριάσεις, ή γίνεται κάποια κίνηση στη λογική του «rotation».

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το σύνολο των μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης, μόνο ο τίτλος του ΟΛΠ (+1,33%) καταγράφει κέρδη που ξεπερνούν τη μία ποσοστιαία μονάδα, ενώ από τους Δεικτοβαρείς τίτλους που υποχωρούν προς χαμηλότερα επίπεδα, απώλειες μεγαλύτερες του 1% σημειώνουν οι Πειραιώς (-1,02%), Αεροπορία Αιγαίου (-1,20%) και ΟΠΑΠ (-1,32%).

Όλοι οι άλλοι τίτλοι της υψηλής κεφαλαιοποίησης κινούνται πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος και αυτό αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για το τελικό πρόσημο του Γενικού Δείκτη, όμως το κλείσιμο χαμηλότερα των 750 μονάδων θα είναι μία ακόμα «νίκη» για τους εν δυνάμει πωλητές.

Προσοχή ίσως χρειάζεται η μίνι επίθεση πωλητών που σημειώνεται στις Αγορές ομολόγων, με αποτέλεσμα τη μικρή αύξηση των αποδόσεων τόσο για τους αμερικανικούς, όσο και για τους ευρωπαϊκούς τίτλους.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v