Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Κίνηση σε στενό εύρος διακύμανσης

Ηπιες μεταβολές στο Χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη στη ζώνη των 769 μονάδων. Απώλειες καταγράφουν Εθνική, Τιτάνας, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΟΛΠ, Fourlis, ΕΥΔΑΠ. Kέρδη για ΔΕΗ, Πειραιώς, Alpha Bank. Χαμηλός ο τζίρος.

ΧΑ: Κίνηση σε στενό εύρος διακύμανσης

Με τα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια να κινούνται με μικτά πρόσημα και με σχετικά μικρές μεταβολές, περιμένοντας τις σημερινές ανακοινώσεις της Fed και να μη δίνουν στους λίγους αγοραστές του Χ.Α. τα ψυχολογικά «καύσιμα» για κάτι σημαντικά καλύτερο, η συμπλήρωση της πρώτης ώρας συναλλαγών στο Ελληνικό Χρηματιστήριο βρήκε τόσο τους βασικούς δείκτες όσο και τις επιμέρους Δεικτοβαρείς μετοχές να αναλώνονται σε κίνηση πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος.

Είναι απόλυτα ενδεικτικό ότι μετά τα πρώτα 60 λεπτά συναλλαγών, ο Γενικός Δείκτης έχει κινηθεί σε ένα εύρος μικρότερο των τεσσάρων μονάδων, με χαμηλό τις 759,85 (-0,18%) και υψηλό τις 763,38 μονάδες (+0,28%), εναλλάσσοντας συνεχώς πρόσημα, ενώ ο τζίρος, αισθητά μειωμένος σε σχέση με χθες, έφθασε στα 2,3 εκατ., από τα οποία το 0,9 εκατ. αφορά προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΕΥΡΩΒ).

Ένδειξη της κρατούσας επιφυλακτικότητας, το γεγονός ότι από το σύνολο των μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης, Τραπεζικών και μη, οι μόνοι τίτλοι που σημειώνουν μεταβολή μεγαλύτερη της μίας ποσοστιαίας μονάδας είναι οι Εθνική (-1,51%), ΑΔΜΗΕ (+1,18%), ΔΕΗ (+1,52%), ΕΥΔΑΠ (-1,73%), Τιτάν (-1,20%) και Jumbo (+1,17%).

Όλοι οι υπόλοιποι τίτλοι του FTSE25 κινούνται πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος, οι περισσότεροι με ελάχιστες συναλλαγές, ένδειξη ότι οι ενεργοί παίκτες τηρούν στάση αναμονής και περιμένουν να κάνουν τις όποιες κινήσεις προς το τέλος της συνεδρίασης.

Ακόμα μία ένδειξη της συναλλακτικής άπνοιας έρχεται από την Αγορά Παραγώγων, όπου το συμβόλαιο του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης έχει διακινήσει μόλις και μετά βίας λίγο περισσότερα από 100 συμβόλαια (!)

Με όλα τα παραπάνω, γίνεται εύκολα κατανοητό ότι όλα τα ενδεχόμενα για το τελικό πρόσημο της συνεδρίασης παραμένουν ανοιχτά, όμως η «πρόγευση» των συναλλαγών προϊδεάζει για ευδιάκριτη υποχώρηση του τζίρου.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v