Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση στο ρυθμό των διεθνών αγορών

Μετά τη χθεσινή σημαντική διόρθωση στη Ν. Υόρκη υποχωρούν σήμερα οι κυριότερες ευρωαγορές, συμπεριλαμβανόμενης της ελληνικής. Κόντρα αποτίμησης στο ταμπλό μεταξύ Eurobank και Coca Cola 3E για την τρίτη θέση. Η πρώτη από τις αναμενόμενες επιχειρηματικές κινήσεις επιβεβαιώνεται με τη συμφωνία ομίλου Marfin – Κορασίδη.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μόλις 10-15 λεπτά κράτησε η προσπάθεια μερικής αυτονόμησης του ΧΑ από τη σημαντική χθεσινή υποχώρηση (-1,8%) του Dow Jones.

Το κλίμα επιβαρύνεται και στις ευρωπαϊκές αγορές με το πρόβλημα να εμφανίζεται μεγαλύτερο στο Λονδίνο, καθώς η μετοχή της Marks & Spenser φτάνει να υποχωρεί μέχρι και 16%.

Η εταιρία παρουσιάζει μετά από καιρό πτώση τις πωλήσεις της, τάση όπου αντικατοπτρίζεται η υποχώρηση της κατανάλωσης, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

Παράλληλα, σε σχετικό θέμα, σημειώνεται η προσέγγιση της Credit Suisse για τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, που δεν είναι και η καλύτερη δυνατή.

Στον τραπεζικό κλάδο, οι απώλειες φτάνουν μέχρι και 1,8% (Πειραιώς), ενώ οδηγούνται χαμηλότερα Εθνική (46,98 ευρώ), Alpha Bank (24,84 ευρώ), Eurobank (22,62 ευρώ).

Χαμηλότερα κατά 1,3% υποχωρεί η μετοχή του ΟΤΕ, στα 24,62 ευρώ, ενώ συνολικότερα πτωτική τάση διαμορφώνεται για περίπου 130 μετοχές.

Με βάση την τρέχουσα αποτίμηση των εισηγμένων, η Coca Cola 3E προσεγγίζει επικίνδυνα την Eurobank αμφισβητώντας ευθέως την τρίτη θέση για τον τραπεζικό όμιλο.

Να σημειωθεί πως η μετοχή της 3E έρχεται από ένα σερί 8 στις 8 θετικές συνεδριάσεις και συνεχίζει σήμερα μέχρι τα υψηλά των 32,4 ευρώ.

Μετά τα πρώτα 30 λεπτά της συνεδρίασης, ο Γ.Δ. υποχωρεί χαμηλότερα των 5.100 μονάδων (0,9%), με τις συναλλαγές στα 38 εκατ. ευρώ και περίπου 20 μετοχές στο πράσινο.

Από τις ελάχιστες μετοχές που διαμορφώνονταν ανοδικά, ξεχώριζαν ο Ζήνων στα 3,10 ευρώ, Τηλέτυπος στα 4,92 ευρώ, ΑΕΓΕΚ στα 0,52 ευρώ, η Γενική Τράπεζα στα 5,56 ευρώ, ΕΧΑΕ στα 23,78 ευρώ, Αττικής στα 4,16 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v