Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τετάρτης

Οι εξελίξεις στη ΔΕΗ και στο θέμα της ιδιωτικοποίησης των ΣΕΜΠΟ του ΟΛΠ και του ΟΛΘ, τα σχέδια της ΕΤΕ για αυτοδύναμη ανάπτυξη, το ενδιαφέρον ΕΤΕ, Πειραιώς για την ουκρανική Kreditprom, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τετάρτη.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Οι εξελίξεις στη ΔΕΗ και στο θέμα της ιδιωτικοποίησης των ΣΕΜΠΟ του ΟΛΠ και του ΟΛΘ, τα σχέδια της ΕΤΕ για αυτοδύναμη ανάπτυξη, το ενδιαφέρον ΕΤΕ, Πειραιώς για την ουκρανική Kreditprom, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τετάρτη.

ΔΕΗ: Την επιστολή προς τον υπουργό Οικονομίας για την ενεργοποίηση της οψιόν που έχει η ΔΕΗ για την εξαγορά ως 30% των μετοχών της ΔΕΠΑ έστειλε χθες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Τάκης Αθανασόπουλος, σύμφωνα με την ”Ημερησία”. Εξάλλου, για το θέμα της συμφωνίας της ΔΕΗ με την γερμανική RWE, υπήρξε χθες παρέμβαση του υπουργού Επικρατείας κ. Θ. Ρουσόπουλου, ο οποίος υπενθύμισε ότι οι επενδύσεις μιας εισηγμένης δεν φθάνουν ως τον Πρωθυπουργό, επισημαίνει το ”Βήμα”.

ΟΛΠ-ΟΛΘ: Επιτάχυνση των διαδικασιών εκχώρησης του ΟΛΠ φαίνεται να επιδιώκει η κυβέρνηση, καθώς στο ΔΣ του Οργανισμού της ερχόμενης Παρασκευής εισάγονται για συζήτηση οι όροι της εκχώρησης των δραστηριοτήτων σε ιδιώτες, γράφει η ”Εξπρές”. Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρει η ”Ελευθεροτυπία”, αλλάζουν προορισμούς 100 ποντοπόρα πλοία φορτωμένα με χιλιάδες containers, τα οποία παραμένουν αγκυροβολημένα επί μέρες στα λιμάνια Πειραιά και Θεσσαλονίκης. Σημειώνει παράλληλα ότι ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΘ είπε ότι η διοίκηση ζήτησε με εξώδικο από τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στις θέσεις τους.

Εθνική Τράπεζα: Αυτοδύναμη ανάπτυξη, στο πλαίσιο της οποίας δεν περιλαμβάνεται κάποιο σχέδιο μεγάλης εξαγοράς στην Ελλάδα και για το ορατό μέλλον στο εξωτερικό, θα ακολουθήσει τουλάχιστον για το 2008 η Εθνική Τράπεζα, σύμφωνα με την εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”. Παράλληλα, όπως αναφέρεται, στόχος είναι να αυξηθεί η συμμετοχή των ξένων στο μετοχικό της κεφάλαιο στο 60%, από 54% που είναι σήμερα.

Intralot: Νέο συμβόλαιο για την προμήθεια κεντρικού online συστήματος λειτουργίας τυχερών παιχνιδιών υπέγραψε η Intralot. Η εταιρεία, επισημαίνει η ”Ναυτεμπορική”, αναδείχθηκε νικήτρια σε διαγωνισμό που είχε προκηρύξει η Λοταρία της Πολιτείας της Νότιας Καρολίνας των ΗΠΑ και η σύμβαση που θα υπογραφεί θα είναι 7ετούς διάρκειας με δυνατότητα ανανέωσης τριών ετών.

Μπήτρος: Στη συγχώνευση των τριών θυγατρικών της με τις οποίες δραστηριοποιείται στο χώρο των ακινήτων θα προχωρήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της Μπήτρος, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης της δομής του ομίλου που είναι σε εξέλιξη, αναφέρει η ”Ημερησία”.

ΑΝΕΚ: Για ”μάχη για τις μετοχές στην ΑΝΕΚ”, κάνει λόγο το ”Κέρδος”, αναφερόμενο σε έντονες μετοχικές διαμάχες στην πολυμετοχική εταιρεία, δεδομένου ότι η πλευρά Γκριμάλντι φαίνεται ότι επιχειρεί εκ νέου να αυξήσει το ποσοστό της στην ελληνική ακτοπλοϊκή εταιρεία.

Λάμψα: Σε υποχρεωτική δημόσια πρόταση για τον έλεγχο της εισημένης Λάμψα θα προχωρήσουν από κοινού οι εταιρείες Venture Ability και Homeric Department Stores, συμφερόντων του εφοπλιστικού ομίλου των αδελφών Λασκαρίδη, αναφέρει το ”Βήμα”.

Βιοχάλκο: Ο όμιλος Βιοχάλκο δίνει προτεραιότητα για το 2008 στην ακίνητη περιουσία του και προωθεί τέσσερα μεγάλα έργα, σύμφωνα με την ”Καθημερινή”. Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, με βάση τον σχεδιασμό, προωθείται η υλοποίηση 4 μεγάλων έργων σε ιδιόκτητα ακίνητα. Στη μεγαλύτερη έκταση που αφορά οικόπεδο 60 στρεμμάτων επί της Λεωφόρου Κηφισού κατασκευάζεται ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα του λεκανοπεδίου. Τα υπόλοιπα ακίνητα που θα αξιοποιήσει ο όμιλος είναι το συγκρότημα γραφείων σε δυο ιδιόκτητα οικόπεδα του ομίλου στο Χαλάνδρι, ενώ προωθείται η ανέγερση συγκροτήματος γραφείων και καταστημάτων σε ακίνητο στην Λεωφ. Κηφισίας. Επίσης, έχει εκμισθώσει το ξενοδοχείο Athens Imperial Hotel στον όμιλο Δασκαλαντωνάκη.

Τράπεζες: Στα μέσα Φεβρουαρίου θα ολοκληρωθεί η διαδικασία εξαγοράς της ουκρανικής τράπεζας Krediprom, την οποία διεκδικούν οι ελληνικές Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς και η γαλλική Societe Generale, σύμφωνα με την ”Ημερησία”.

Σοφοκλέους: Την επόμενη εβδομάδα – και εκτός απροόπτου την Τρίτη 15 Ιανουαρίου- αναμένεται να ληφθεί απόφαση που τροποποιεί τον κανονισμό του αποθετησίου και ανοίγει τον δρόμο για τη διενέργεια εξωχρηματιστηριακών συναλλαγών επί ελληνικών μετοχών, γράφει η ”Ημερησία”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v