Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Νέα τιμή-στόχος στα 27,7 ευρώ από HSBC

Νέα τιμή-στόχο στα 27,7 ευρώ από 26,5 ευρώ δίνει για τη μετοχή του ΟΤΕ η HSBC σε έκθεσή της με σημερινή ημερομηνία, όπου διατηρεί σύσταση ”neutral”, σημειώνοντας ότι υπάρχουν πιθανές πηγές αύξησης της αξίας έως και κατά 4,3 ευρώ επιπλέον.

ΟΤΕ: Νέα τιμή-στόχος στα 27,7 ευρώ από HSBC
Νέα τιμή-στόχο στα 27,7 ευρώ από 26,5 ευρώ δίνει για τη μετοχή του ΟΤΕ η HSBC σε έκθεσή της με σημερινή ημερομηνία, όπου διατηρεί σύσταση ”neutral”.

Όπως σημειώνει ο οίκος, η εξαγορά των μειοψηφιών της Cosmote έχει νόημα τόσο από οικονομικής όσο και από στρατηγικής σκοπιάς.

Ως εκ τούτου, ενισχύει την τιμή-στόχο, βλέποντας περιθώριο ανόδου 13,4% για τη μετοχή.

Παράλληλα, σμηειώνει πως ”βλέπει” διάφορες πηγές πιθανής αξίας, οι οποίες θα μπορούσαν να προσθέσουν έως και 4,3 ευρώ στην αποτίμηση του ΟΤΕ.

Ειδικότερα, η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι η δίκαιη αξία της μετοχής του οργανισμού ενδέχεται να αυξηθεί κατά 0,5 ευρώ από πιθανές συνέργιες από την εξαγορά της Cosmote, κατά 0,8 ευρώ από ενδεχόμενη αξιοποίηση του τεράστιου χαρτοφυλακίου ακινήτων, κατά 0,85 ευρώ από την καλύτερη του αναμενόμενου πορεία της σταθερής τηλεφωνίας, κατά 1,3 ευρώ από την καλύτερη των προσδοκιών απόδοση της Cosmote Ρουμανίας και κατά 0,8 ευρώ από την πιθανή συγχώνευση του ΤΑΠ-ΟΤΕ με το ΙΚΑ κάποια στιγμή εντός του 2008.

Επίσης, ως θετικό καταλύτη για τη μετοχή η HSBC εκτιμά την πιθανή ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ, σημειώνοντας ότι ”προτιμά” ευρωπαίο στρατηγικό επενδυτή, ο οποίος θα μπορούσε να παράσχει τεχνογνωσία, πιθανές συνέργιες και ευκαιρίες επέκτασης σε νέες αγορές.

Θετικό καταλύτη αποτελεί επίσης μια πιθανή εισαγωγή της Romtelecom στο χρηματιστήριο της Ρουμανίας μέσω αρχικής δημόσιας εγγραφής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v