Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε φάση αναμονής η Σοφοκλέους

Εμφανής η κατάσταση αναμονής στις αγορές διεθνώς εν όψει των αποφάσεων της FED. Σε ανάλογο ρυθμό κινείται σταθεροποιητικά και το Χ.Α., καθώς με την υπεραπόδοση των ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και τη σταθερότητα της Εθνικής ο Γ.Δ. συντηρείται λίγο χαμηλότερα των 4.900 μονάδων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ελεγχόμενη παρέμενε τουλάχιστον λίγο μετά τις 14:00 η κατάσταση στο χρηματιστήριό μας.

Σε αυτό βέβαια συνέβαλαν τόσο η εικόνα των ξένων αγορών όσο και οι κινήσεις τακτικής των ισχυρών επενδυτικών κύκλων που τοποθετούνται κυρίως στον ΟΤΕ-Cosmote.

Στη Φρανκφούρτη για τον DAX σημειώνονταν απώλειες 0,23%, ενώ περίπου την ίδια ώρα τα συμβόλαια του S&P στη Ν. Υόρκη παρέπεμπαν σε μικρή κατά 0,10% άνοδο.

Για τον Γ.Δ. διαμορφώνεται ισόρροπη κατάσταση, καθώς παραμένει λίγο χαμηλότερα των 4.900 μονάδων, με μάλλον μέτριες συναλλαγές, περίπου 165 εκατ. ευρώ.

Πολύτιμη στήριξη για τον FTSE-20 παρέχεται μέσω της μετοχής του ΟΠΑΠ, καθώς κερδίζει μέχρι και 2% προς τα 26 ευρώ.

Ανοδικά διαμορφώνεται η τάση και για τη μετοχή του ΟΤΕ, που αντιδρά με 1,2% προς τα 24,6 ευρώ.

Από τον τραπεζικό κλάδο, καλύτερη συμπεριφορά καταγράφεται για την Εθνική στα 43,56 ευρώ, ενώ από τον ίδιο κλάδο χρήζει αναφοράς η υψηλή εμπορευσιμότητα στην Ρroton Bank και η ενίσχυση της τιμής κατά 3,2% προς τα 10,58 ευρώ, λόγω των φημών που κυκλοφορούν στην αγορά και που αφορούν σε διεργασίες στον κλάδο.

Αναφοράς χρήζει η αντίδραση με 3,7% της ΕΛΤΕΧ προς τα 9,4 ευρώ, η υπεραπόδοση της Sprider και της μητρικής Χατζηιωάννου προς τα 12,30 και 1,55 ευρώ αντίστοιχα.

Από τον μικρομεσαίο χώρο, θετικά διαμορφώνεται η τιμή για τις μετοχές της Compucon, της Κούμπας και της ΕΛΙΧΘ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v