Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

UBS: Πώς θα επηρεάσει το Χ.Α. η νίκη της Ν.Δ.

Την αύξηση της ορατότητας σε ό,τι αφορά το Χ.Α. επισημαίνει η UBS ως αποτέλεσμα των εκλογών, τονίζοντας ότι εν όψει της αναμέτρησης οι επενδυτές είχαν προχωρήσει σε αποφυγή του ρίσκου, αφού κατά την εκτίμηση του οίκου θα υπήρχε σοβαρός κίνδυνος πτώσης των αγορών σε περίπτωση νίκης των σοσιαλιστών. Τι αναφέρει για ΟΤΕ, ΔΕΗ και κατασκευές.

UBS: Πώς θα επηρεάσει το Χ.Α. η νίκη της Ν.Δ.
Την αύξηση της ορατότητας σε ό,τι αφορά το Χ.Α. επισημαίνει η UBS ως αποτέλεσμα των εκλογών, τονίζοντας ότι εν όψει της αναμέτρησης οι επενδυτές είχαν προχωρήσει σε αποφυγή του ρίσκου, αφού κατά την εκτίμηση του οίκου θα υπήρχε σοβαρός κίνδυνος πτώσης των αγορών σε περίπτωση νίκης των σοσιαλιστών.

Στην έκθεσή της με ημερομηνία 17 Σεπτεμβρίου, η UBS προβλέπει ότι τώρα θα αναθερμανθούν τόσο οι εταιρικές αναδιαρθρώσεις όσο και οι φημολογίες γύρω από εξαγορές και συγχωνεύσεις. Επίσης, ο οίκος εκτιμά ότι λόγω των εκλογών αρκετές από τις εταιρικές ανακοινώσεις και κινήσεις ανεστάλησαν και πλέον θα αρχίσουν σιγά-σιγά να ενεργοποιούνται.

Ο οίκος αναφέρει επίσης ότι το παρόν αποτέλεσμα δίνει ελπίδα και ορατότητα για τις εισηγμένες που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του Δημοσίου.

Σε ό,τι αφορά τον ΟΤΕ ο διεθνής οίκος επισημαίνει σε ξεχωριστή έκθεση (17/9) ότι η επίτευξη αυτοδυναμίας αποτελεί θετική εξέλιξη για τον Οργανισμό και αναμένεται να μειώσει το risk premium για τη μετοχή.

Παράλληλα, εκτιμά ότι η τρέχουσα διοίκηση του ΟΤΕ θα παραμείνει στη θέση της και ότι ο Οργανισμός θα προχωρήσει σε περαιτέρω προγράμματα περιορισμού των δαπανών και μείωσης του προσωπικού, ενώ δεν αποκλείει την εξαγορά των μειοψηφιών ή ένα πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων τίτλων.

Αναφέρει ακόμα ότι η διοίκηση του Οργανισμού μπορεί να επιταχύνει την πώληση περιουσιακών στοιχείων που αφορούν στην ακίνητη περιουσία του ΟΤΕ, ενώ διατηρεί την τιμή-στόχο των 26,5 ευρώ και τη σύσταση ”buy”.

Aναφορικά με τη ΔΕΗ επισημαίνει ότι το δυνατό δίδυμο των CEO και CFO αλλά και η αναδιάρθρωση θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ενίσχυση της κερδοφορίας, ενώ δεν αποκλείει τα προσεχή δύο έτη να υπάρξουν μεταβολές στο κανονιστικό πλαίσιο αλλά και στο ζήτημα των αποζημιώσεων.

Για τον ευρύτερο κλάδο των κατασκευών η UBS αναμένει ανάκαμψη και ενίσχυση των εταιρικών δραστηριοτήτων, ενώ ξεχωρίζει ως πιθανούς ωφελημένους την ΕΛΤΕΧ, τη ΓΕΚ, την ΤΕΡΝΑ αλλά και τη ΜΕΤΚΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v