Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Γίγαντας με δεμένα χέρια, λέει η M. Stanley

Στα 30 ευρώ θέτει την τιμή-στόχο για τον ΟΠΑΠ η Morgan Stanley με σύσταση ”equalweight” σε έκθεσή της με ημερομηνία 18 Σεπτεμβρίου και τίτλο ”Γίγαντας με δεμένα χέρια”. Ο οίκος αναφέρει ότι στο επενδυτικό ταξίδι του την προηγούμενη εβδομάδα επιβεβαίωσε ότι οι εμπορικές τάσεις για τον ΟΠΑΠ είναι θετικές.

ΟΠΑΠ: Γίγαντας με δεμένα χέρια, λέει η M. Stanley
Στα 30 ευρώ θέτει την τιμή-στόχο για τον ΟΠΑΠ η Morgan Stanley με σύσταση ”equalweight” σε έκθεσή της με ημερομηνία 18 Σεπτεμβρίου και τίτλο ”Γίγαντας με δεμένα χέρια”.

”Κοιμώμενος γίγας της ευρωπαϊκής αγοράς τυχερών παιχνιδιών” χαρακτηρίζεται στην έκθεση ο οργανισμός, με τoν διεθνή οίκο να επισημαίνει ότι έχει σημαντικότατες ευκαιρίες ανάπτυξης στην υποανάπτυκτη ελληνική αγορά, όπως επίσης ότι το ρίσκο που σχετίζεται με το ρυθμιστικό περιβάλλον είναι υψηλό στο δ΄ τρίμηνο και πως πολλά εξαρτώνται από τις αποφάσεις της Ε.Ε.

Ακόμα, η Morgan Stanley αναφέρει ότι στο επενδυτικό ταξίδι της την προηγούμενη εβδομάδα επιβεβαίωσε ότι οι εμπορικές τάσεις για τον ΟΠΑΠ είναι θετικές.

Όπως αναφέρει, λέγοντας ότι ”τα χέρια του γίγαντα είναι δεμένα από το μονοπώλιο” η διοίκηση ή η κυβέρνηση ως βασικός μέτοχος θα έπρεπε να αναλάβει δράση για την κατάργηση του μονοπωλίου.

Όπως εκτιμάται, ”σε μια απελευθερωμένη αγορά ο ΟΠΑΠ με το κυρίαρχο brand στην Ελλάδα και με το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης που εκτελεί, θα μπορούσε να μοχλεύσει τον ισολογισμό του, να κυνηγήσει εξαγορές με υπεραξία, να λανσάρει νέα προϊόντα και να θέσει ως προτεραιότητα τη δημιουργία αξίας για τους επενδυτές”.

Ο οίκος εκτιμά τη μερισματική απόδοση του ΟΠΑΠ για τους επόμενους 12 μήνες στο 8%, γεγονός που αν δεν υπάρξουν ρυθμιστικές αλλαγές καθιστά την τρέχουσα αποτίμηση του τίτλου ελκυστική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v