Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απορροφάται η προσφορά

Στα επίπεδα των 4.800 μονάδων διαμορφώνεται ο Γ.Δ., τη στιγμή που για περίπου 200 μετοχές καταγράφονται απώλειες στο ταμπλό, μετά τη θετική στροφή των διεθνών αγορών. Επιλεκτική η στόχευση των ενεργών παικτών και περισσότερο σε μετοχές εταιριών που κινούνται κόντρα στο ρεύμα.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με σχετικό ενδιαφέρον εξελίσσεται η συνεδρίαση με την Αθήνα να ακολουθεί, θα έλεγε κάποιος, περισσότερο τη Ν. Υόρκη παρά τις ευρωπαϊκές αγορές.

Το καταρχήν κέρδος της συνεδρίασης αφορά στη βραχυπρόθεσμη διασφάλιση της βάσης στήριξης για τον Γ.Δ.

Συγκεκριμένα, το χαμηλό ημέρας σημειώθηκε στην αρχή στις 4.760,5 μονάδες, για να ανακάμψει σταδιακά προς την ευρύτερη περιοχή των 4.800 μονάδων.

Η προσφορά που αρχικά εκδηλώθηκε απορροφήθηκε σχετικά ψύχραιμα και αρκετά μεθοδικά από τους ισχυρούς επενδυτικούς κύκλους που χθες και προχθές εμφανώς στηρίζουν τον ”20άρη”.

Στις 14:10 οι απώλειες για τον Γ.Δ. έφταναν στο 0,3%, καθώς διαμορφώνονταν στις 4.799,4 μονάδες με υψηλή μέχρι στιγμής τιμή τις 4.801,58 μονάδες.

Το ενθαρρυντικό είναι πως μετοχές εταιριών που έχουν λόγους να ξεχωρίσουν, να κινούνται κόντρα στη διόρθωση, επιβεβαιώνονται.

Είναι ενδεικτικό πως η μετοχή της ΑΒ Βασιλόπουλος (δες σχετικό θέμα) διαμορφώνεται στα 27,80 ευρώ, με απόδοση της τάξης του 1,7%.

Ενισχυμένη εμφανίζεται η μετοχή του Σαράντη στα 9,80 ευρώ, με τον όμιλο να αναπροσαρμόζει τον μέχρι τώρα σχεδιασμό του στις ξένες αγορές όπου δραστηριοποιείται.

Σημαντικά τα κέρδη και για τον Φουρλή στα 22,12 ευρώ (δες σχετικό θέμα για ανάλυση Citigroup), ενώ με κέρδη διαμορφώνεται στα 6,86 ευρώ η μετοχή της Εγνατίας.

Κατά 5,8% αντιδρά στα 7,30 ευρώ η μετοχή της Νexans (Alcatel) και κατά 4,4% στα 9,96 ευρώ η μετοχή του Alter.

Σχετικά αυξημένες εμφανίζονται οι συναλλαγές στη μετοχή της Attica Συναλλαγών στα 5,48 ευρώ, με τη θυγατρική Βlue Star να ακολουθεί στα 3,62 ευρώ.

Απόλυτα αξιόπιστες πηγές σημείωναν πριν από λίγο πως όσον αφορά στις πιθανές εξελίξεις στον όμιλο ουδεμία απόφαση θα πρέπει να θεωρείται ειλημμένη και πως εν πάση περιπτώσει τίποτα το νεότερο δεν πρόκειται να υπάρξει μέσα στις επόμενες 4-5 ημέρες.

Κατά 3,61% αντιδρά η μετοχή της Σιδενόρ, καθώς διαμορφώνεται στα 12,04 ευρώ.

Για την εταιρία και τη μετοχή ο όμιλος της Morgan Stanley έχει δημοσιοποιήσει μία αρκούντως ενδιαφέρουσα ανάλυση (δες σχετικό θέμα).

Ωστόσο, δεν θα πρέπει να παραβλεφθεί ο σημαντικός ρόλος που σταθερά εδώ και 1,5 χρόνο διαδραματίζει ο ευρύτερος όμιλος Morgan Stanley στα μετοχικά και όχι μόνο της Σιδενόρ.

Εξάλλου, μέσω σχήματος του ξένου επενδυτικού οίκου είναι εμφανής η συμμετοχή του με ποσοστό της τάξεως του 5,04% στο Μ.Κ. της εταιρίας.

Στις 14:15 ο Γ.Δ. κυμαινόταν 3 με 5 μονάδες χαμηλότερα του 4.800 (-0,4%), ενώ ανοδικά διαμορφωνόταν η τιμή 55 μετοχών.

Η μετοχή της ΔΕΗ υποχωρεί οριακά κατά 0,18% στα 22,44 ευρώ, με συναλλαγές περίπου 140.000 τεμαχίων, με τους αναλυτές να εμφανίζονται μάλλον απαισιόδοξοι όσον αφορά στα αποτελέσματα της Επιχείρησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v