Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ακολουθεί την εισαγόμενη πτώση το Χ.Α.

Με συναλλαγές διπλάσιες από ό,τι την αντίστοιχη χθεσινή ώρα, βασικοί δείκτες και μετοχές υποχωρούν, όπως άλλωστε αναμενόταν, μετά τις ισχυρές απώλειες σε Wall Street και Ασία. Απώλειες μέχρι και 1% για τον ASE-20 και με υπερβάλλουσα την προσφορά σε τραπεζικές μετοχές και χαρτιά του ”20άρη”.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μέχρι τις 4.760 διαμορφώθηκε αρχικά το χαμηλό της αγοράς.

Με συναλλαγές μάλλον αυξημένες, καθότι διπλάσιες από ό,τι χθες, και μάλλον την προσφορά να υπερισχύει εμφανώς σε μετοχές του ”20άρη”.

Είναι ενδεικτικό πως από τα 42 εκατ. ευρώ στα πρώτα 30-35 λεπτά της συνεδρίασης στην Εθνική διαμορφώνονταν στα 10,7 εκατ. ευρώ, στην Αlpha Bank ο τζίρος έφτανε τα 4,4 εκατ. ευρώ, στον ΟΠΑΠ τα 2,9 εκατ. ευρώ, στην Πειραιώς τα 2,8 εκατ. ευρώ και στον ΟΤΕ τα 2,2 εκατ. ευρώ.

Είναι επίσης ενδεικτικό ότι στα πρώτα 30-35 λεπτά αρνητική μεταβολή καταγραφόταν για περίπου 200 μετοχές, ενώ για περισσότερες από 20 οι απώλειες ξεπερνούσαν το 3%.

Ωστόσο, μόνο στην περίπτωση της Elmec, της Ιμπέριο, του Γαλαξιδίου και της Cyclon οι συναλλαγές ξεπερνούσαν τις 10.000 τεμάχια.

Στις 11:05 ο Γ.Δ. υποχωρούσε και πάλι προς το αρχικό χαμηλό με τον ASE-20 να χάνει 1,1% και να διαμορφώνεται στις 2.540 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, οι μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές δεν δείχνουν διατεθειμένες να ακολουθήσουν τις ισχυρές απώλειες σε Wall Street και Παρίσι, δείχνοντας μια εικόνα συγκρατημένης πτώσης με το Λονδίνο να υποχωρεί 0,54%, τη Φρανκφούρτη 0,8% και το Παρίσι στο -0,55%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v