Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τετάρτης

Οι οικονομικές επιπτώσεις από τις πυρκαγιές που μαίνονται για έκτη ημέρα στην Ελλάδα, τα αποτελέσματα της ΔΕΗ, της Cosmote και άλλων εταιριών και οι επενδύσεις της Coca Cola 3E είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τετάρτη.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Οι οικονομικές επιπτώσεις από τις πυρκαγιές που μαίνονται για έκτη ημέρα στην Ελλάδα, τα αποτελέσματα της ΔΕΗ, της Cosmote και άλλων εταιριών και οι επενδύσεις της Coca Cola 3E είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τετάρτη.

Πυρκαγιές: Οι πυρκαγιές που κατακαίνε για έκτη συνεχόμενη ημέρα πολλές περιοχές της Ελλάδας αποτελούν και σήμερα το κεντρικό θέμα των πολιτικών και οικονομικών εφημερίδων. Στο επίκεντρο βρίσκονται οι επιπτώσεις τους στην ελληνική οικονομία, τα μέτρα που λαμβάνονται για τους πυρόπληκτους αλλά και οι πολιτικές προεκτάσεις του θέματος, εν όψει εκλογών. Σύμφωνα με τον ”Ελεύθερο Τύπο”, μέσα σε τρεις μέρες κάηκαν 1,9 εκατ. στρέμματα στην Ελλάδα. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το ”Βήμα”, ταξιδιωτικές συστάσεις εξέδωσαν οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Γαλλία και η Πολωνία.

Cosmote: Οι εξαγορές είναι η καλύτερη χρήση για τα κεφάλαια της εταιρίας, ωστόσο, στην περίπτωση που δεν προχωρήσει η Cosmote σε κάποιο deal, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο επιστροφής κεφαλαίων στους μετόχους, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, κ. Ευάγγ. Μαρτιγόπουλος, κατά την τηλεδιάσκεψη που ακολούθησε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, αναφέρει η ”Ημερησία”. Η Cosmote ανακοίνωσε καθαρά κέρδη αυξημένα κατά 12,5% στα 176,3 εκατ. ευρώ, ενώ τα έσοδά της αυξήθηκαν κατά 37,5% στο 1,426 δισ. ευρώ.

ΔΕΗ: Αντίθετα από τις δυσοίωνες προβλέψεις αναλυτών για υποχώρηση της κερδοφορίας κατά 28% περίπου στο α΄ εξάμηνο, η ΔΕΗ ανακοίνωσε χθες αύξηση καθαρών κερδών σε ποσοστό 4,3%, γράφει η ”Καθημερινή”.

Coca Cola 3E: Κατά 25 εκατ. ευρώ θα ξεπεράσουν το αρχικά ανακοινωθέν ποσό του μισού δισ. ευρώ οι επενδύσεις που θα πραγματοποιήσει η Coca Cola 3E μέσα στο 2007, ενώ η εταιρία αναμένει ότι φέτος τα κέρδη προ φόρων και τόκων θα είναι αυξημένα κατά 18% - 20%, σύμφωνα με δημοσίευμα της ”Καθημερινής”.

ΟΠΑΠ: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε παράταση δύο μηνών στην Ελλάδα να απαντήσει στις αιτιάσεις της για το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ. Η ”Καθημερινή” σημειώνει ότι σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου του αρμόδιου επιτρόπου, κ. Charles McCreevy, τόσο η Ελλάδα όσο και η Γαλλία έλαβαν παράταση δύο μηνών να απαντήσουν στα ερωτήματα που έχει θέσει η επιτροπή σχετικά με την άρση εμποδίων στην παροχή αθλητικών στοιχημάτων στις δύο χώρες.

Νηρεύς: Ο όμιλος Νηρεύς είναι η πρώτη εισηγμένη εταιρία που υπέστη ζημία σε παραγωγική της εγκατάσταση από τις ανεξέλεγκτες πυρκαγιές που έπληξαν και τον νομό Ευβοίας, αναφέρει η ”Καθημερινή”. Όπως ανακοίνωσε η εισηγμένη, οι πυρκαγιές είχαν ως αποτέλεσμα την καταστροφή του ιχθυογεννητικού σταθμού της εταιρίας Lemond, όπου παράγονται ιχθύδια για λογαριασμό της Νηρεύς. Η ζημία εκτιμάται στο ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ.

Χρηματιστηριακές: Και δεύτερη απόφαση του διοικητικού εφετείου της Αθήνας απορρίπτει αίτηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για το κλείσιμο της χρηματιστηριακής εταιρίας Ακρόπολις που εμπλέκεται στο σκάνδαλο των ομολόγων, γράφει η ”Ελευθεροτυπία”.

Οικονομία: Στον αέρα βρίσκεται η εξαγγελία του υφυπουργού Οικονομικών, κ. Π. Δούκα, για την πλήρη κατάργηση του φόρου κληρονομιάς. Σύμφωνα με δημοσίευμα των ”Νέων”, κορυφαίοι παράγοντες του οικονομικού επιτελείου, ερωτώμενοι σχετικά, αν και δεν εξέφρασαν διαφωνία για το μέτρο, ξεκαθάρισαν ότι μέχρι στιγμής όχι μόνο δεν έχει ληφθεί κυβερνητική απόφαση για την υιοθέτησή του, αλλά δεν έχει γίνει ούτε προεργασία σε επίπεδο σεναρίων.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v