Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Motor Oil: Πώς είδαν οι αναλυτές τα αποτελέσματα

Θετικά υποδέχτηκαν οι αναλυτές τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το α’ εξάμηνο και το β’ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης η Motor Oil. Σε αύξηση προβλέψεων για τα κέρδη ανά μετοχή του 2008-2009 προχώρησε η Credit Suisse. Τι ειπώθηκε στο conference call.

Motor Oil: Πώς είδαν οι αναλυτές τα αποτελέσματα
Θετικά υποδέχτηκαν οι αναλυτές τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το α’ εξάμηνο και το β’ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης η Motor Oil.

Καλύτερα του αναμενομένου χαρακτηρίζει η Credit Suisse (29/8) τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το β’ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης η Motor Oil και προχωρά σε αύξηση των εκτιμήσεών της για τα κέρδη ανά μετοχή του 2008 κατά 8% και κατά 12% για το 2009.

Ο διεθνής οίκος αναφέρει μεταξύ άλλων πως παρά το γεγονός ότι η πρόοδος που σημειώνει ο όμιλος της Motor Oil τόσο σε επίπεδο κερδοφορίας όσο και σε επίπεδο στρατηγικής είναι ικανοποιητική, ωστόσο παραμένουν οι ανησυχίες σχετικά με την αποτίμησή της σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές.

Σύμφωνα με την Credit Suisse, οι μετοχές της Motor Oil διαπραγματεύονται περίπου 8,8 φορές το εκτιμώμενο EV/EBITDA για το 2007 και 9,3 φορές για το 2008, έναντι 7,4 της Neste και 7,6 της Petroplus.

H UBS (28/9), με έκθεσή της που τιτλοφορείται ”Καλά τα αποτελέσματα β’ τριμήνου, υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης”, αναφέρεται σε σταθερή κερδοφορία κατά το β’ τρίμηνο, παρά τα χαμηλότερα κέρδη από τις χρηματιστηριακές συναλλαγές.

Ο διεθνής οίκος, ο οποίος διατηρεί την τιμή-στόχο των 21,5 ευρώ ανά μετοχή και τη σύσταση ”buy”, σημειώνει ότι παραμένει θετικός για τη Motor Oil, δεδομένης της ισχυρής παραγωγής ταμειακών ροών, που ”μεταφράζονται” σε μερισματική απόδοση της τάξης του 8% - 8,1% το 2007-2008.

Η National Securities - P&K Research, στο πρωινό report της (29/8), επισημαίνει ότι τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Motor Oil για το α’ εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης ευθυγραμμίστηκαν σε γενικές γραμμές με τις προσδοκίες της αγοράς, υπογραμμίζοντας ότι η άποψή της για την εταιρία είναι θετική.

--- Τα βασικά σημεία του conference call

Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρει στο πρωινό της report η Marfin Analysis, το conference call της Motor Oil επικεντρώθηκε στην πορεία των σημαντικών έργων της εταιρίας (νέα μονάδα διύλισης, αύξηση παραγωγής λιπαντικών και σύνδεση με τον αγωγό του φυσικού αερίου), τα οποία, όπως υποστήριξε η διοίκηση της επιχείρησης, προχωρούν σύμφωνα με το

πλάνο.

Τα σημαντικότερα σημεία της τηλεσυνδιάσκεψης, σύμφωνα με τη Marfin Analysis:

- Η αύξηση της δυναμικότητας του διυλιστηρίου κατά 60.000 βαρέλια ημερησίως που ανακοινώθηκε πρόσφατα προχωρά κανονικά (η Marfin σημειώνει ότι περιλαμβάνεται στα νούμερά της μετά το 2009 με εκτιμώμενη αξία στην αποτίμηση της εταιρίας 440 εκατ. ευρώ ή 4 ευρώ/μετοχή). Διεθνής διαγωνισμός για τον κατασκευαστή αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο.

- Η αρχική μελέτη για τα λιπαντικά έχει ολοκληρωθεί (δεν περιλαμβάνεται στα νούμερά μας).

- Η σύνδεση του διυλιστηρίου με τον αγωγό φυσικού αερίου αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τον Οκτώβριο.

Η χρηματιστηριακή υπενθυμίζει ότι η διοίκηση περιμένει σημαντικό όφελος από τη χρήση του φυσικού αερίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v