Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Cosmote: Πώς είδαν οι αναλυτές το Q2

Υπεράνω των προσδοκιών διαμορφώθηκαν τα αποτελέσματα της Cosmote λόγω καλής λειτουργικής απόδοσης στην Ελλάδα και συναλλαγματικών κερδών, επισημαίνουν Έλληνες και ξένοι αναλυτές μετά την ανακοίνωση των μεγεθών β’ τριμήνου. ”Μοχλός” ανάπτυξης και προσέλκυσης νέων πελατών η Γερμανός, αναφέρει η Alpha Finance. Nέα τιμή στα 27 ευρώ από Π&Κ.

Cosmote: Πώς είδαν οι αναλυτές το Q2
Υπεράνω των προσδοκιών διαμορφώθηκαν τα αποτελέσματα της Cosmote λόγω καλής λειτουργικής απόδοσης στην Ελλάδα και συναλλαγματικών κερδών, αναφέρει η HSBC σε έκθεσή της (29/8) όπου διατηρεί σύσταση ”overweight” και τιμή-στόχο στα 26 ευρώ.

Παράλληλα, η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι η Cosmote Romania είναι ευθυγραμμισμένη με την επίτευξη των στόχων της διοίκησης νωρίτερα του αναμενόμενου.

Ειδικότερα, η HSBC αναφέρει ότι τα καθαρά κέρδη της Cosmote ξεπέρασαν κατά πολύ τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις λόγω συναλλαγματικών κερδών και χαμηλότερης φορολόγησης. ”Μοχλό” ανάπτυξης της Cosmote αποτέλεσε η Γερμανός, προσθέτει η χρηματιστηριακή.

Η Π&Κ-Εθνική Χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι τα αποτελέσματα ξεπέρασαν τις προβλέψεις, ενώ ανεβάζει την τιμή-στόχο κατά 3,8% στα 27 ευρώ λόγω της μετακύλισης του χρονικού ορίζοντα των εκτιμήσεών της κατά έναν χρόνο.

Τα αποτελέσματα της Cosmote στο β’ τρίμηνο εμφανίστηκαν ισχυρά, αναφέρει η Credit Suisse σε έκθεσή της (29/8), όπου ωστόσο επισημαίνει ότι δεν προχωρά σε μεταβολές στις προβλέψεις της, τη σύσταση ή την τιμή στόχο στην παρούσα φάση.

Οι βασικοί καταλύτες ανάπτυξης για την Cosmote είναι η περαιτέρω πρόοδος στην επίτευξη κερδοφορίας EBITDA στη Ρουμανία αλλά και η διεύρυνση των περιθωρίων στην Ελλάδα, επισημαίνει η Credit Suisse, η οποία διατηρεί σύσταση ”outperform” και τιμή-στόχο στα 26 ευρώ.

Η Citigroup στέκεται στα ισχυρά περιθώρια κερδοφορίας στο β’ τρίμηνο, διατηρώντας τη σύσταση ”¨αγοράς” λόγω της ανάπτυξης σε Ελλάδα και Ρουμανία αλλά και των περιθωρίων κερδοφορίας στη Βουλγαρία. Ο οίκος διατηρεί τιμή-στόχο στα 26 ευρώ.

”Εντυπωσιακή” χαρακτηρίζει την ανάπτυξη της Cosmote στην Ελλάδα η Merrill Lynch σε έκθεσή της με σημερινή (29/8) ημερομηνία και τίτλο ”Η καλή απόδοση συνεχίζεται”, σημειώνοντας ότι τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 7,2% σε ετήσια βάση στο β΄ τρίμηνο παρά τις μειώσεις στις χρεώσεις. Η ML διατηρεί τιμή στόχο στα 25,5 ευρώ και σύσταση ”buy”.

Η Morgan Stalney επισημαίνει ότι τα αποτελέσματα β’ τριμήνου επιβεβαίωσαν την επιτάχυνση στον ρυθμό αύξησης των EBITDA αλλά και το momentum στην αγορά της Ρουμανίας. Ωστόσο, διατηρεί σύσταση ”equalweight” και τιμή-στόχο στα 24,5 ευρώ, εξηγώντας ότι η αξιολόγηση της μετοχής εξαρτάται από το ενδεχόμενο εξαγοράς των μειοψηφιών.

Η μετοχή διαπραγματεύεται κοντά στη ”δίκαιη αξία” της, αναφέρει σε έκθεσή της η UBS, επισημαίνοντας ότι τα αποτελέσματα ευθυγραμμίστηκαν με τις εκτιμήσεις και λειτουργούν υποστηρικτικά στα μεγέθη του ΟΤΕ. H UBS διατηρεί σύσταση ”neutral” και τιμή-στόχο στα 23,2 ευρώ για τη μετοχή.

”Δυνατά” χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα της COSMOTE στην έκθεσή της η Bear Stearns, η οποία επισημαίνει πως η εταιρία επέστρεψε σε ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης στην Ελλάδα, ενώ συνεχίζεται η πολύ καλή απόδοση των θυγατρικών.

Η Bear Stearns εκτιμά πως τα αποτελέσματα της εξαγοράς της ΓΕΡΜΑΝΟΣ από την COSMOTE συνεχίζουν να ξεπερνούν τις προσδοκίες, ενώ ιδιαίτερη μνεία κάνει στην πορεία της COSMOTE Ρουμανίας για την οποία επίσης αναφέρει πως η απόδοσή της ξεπερνά τις προσδοκίες. Ο οίκος επαναλαμβάνει την σύσταση Outperform για τη μετοχή της COSMOTE και την τιμή - στόχο των 25,3 ευρώ.

Η Marfin-Egnatia σημειώνει ότι τα αποτελέσματα της Cosmote ήταν ισχυρά, λόγω οργανικής ανάπτυξης και της Γερμανός. Ειδικότερα, η χρηματιστηριακή σημειώνει την ισχυρή αύξηση συνδρομητών σε Ελλάδα και Ρουμανία, αλλά και σε Αλβανία και Βουλγαρία. Στη Ρουμανία, τα EBITDA ενδέχεται να γυρίσουν σε θετικά έως το 2008, σημειώνει, προσθέτοντας ότι στην παρούσα φάση, δεν θα προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές στις εκτιμήσεις της.

Η Alpha Finance σημειώνει ότι τα καθαρά κέρδη και τα EBITDA ξεπέρασαν τις προσδοκίες ενώ τα έσοδα ευθυγραμμίστηκαν με αυτές, ενώ σημειώνει την ισχυρή απόδοση στην Ελλάδα και την έντονη ανάπτυξη στη Ρουμανία με υψηλότερα EBITDA και σημαντική αύξηση στη συνδρομητική βάση. Η Γερμανός παραμένει καταλύτης προσέλκυσης πελατών για την Cosmote, σημειώνει η χρηματιστηριακή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v