Οι εκθέσεις ”φωτογραφίζουν” άνοδο στο ΧΑΑ

Σε αφομοίωση των παρόντων επιπέδων δείχνει να κινείται η Σοφοκλέους, ενώ ανοδική παραμένει η συμπεριφορά των Εθνική και Alpha. Εν τω μεταξύ αυξάνονται και πληθύνονται οι θετικές εκθέσεις – εκτιμήσεις ξένων οίκων, κυρίως σε μετοχές εταιριών όπου μεθοδικά κτίζουν θέσεις και γενικότερα έχουν εύλογο συμφέρον.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μικρές διορθώσεις, απαραίτητες και που όλες τους ”φωτογραφίζουν” την επιθυμητή άνοδο. Μέσω αυτών των ήπιων διορθώσεων πέραν της τεχνικής επιβεβαίωσης βασικών στηρίξεων, ελέγχονται και οι διαθέσεις ρευστοποιήσεις θεσμικών, ισχυρών ιδιωτών και μικρότερων επενδυτικών σχημάτων.

Το παρήγορο είναι ότι δεν βγαίνει προσφορά σε μετοχές εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης, ειδικότερα σε αυτές που είχαν πρωταγωνιστήσει στην τελευταία άνοδο (Alpha, Eθνική), ενώ διαμορφώνονται σταδιακά προϋποθέσεις αντίδρασης και σε άλλους τίτλους.

Δεν είναι τυχαίο ότι μεθοδικά καλλιεργείται θετικότερο κλίμα και από τους ίδιους τους ξένους και σε συγκεκριμένες μάλιστα μετοχές από την πορεία των οποίων έχουν εύλογο συμφέρον. Για να γινόμαστε σαφείς, οι όλο και πυκνότερες θετικές εκθέσεις που αναφέρονται στον ΟΤΕ αποτελούν μέρος των επανατοποθετήσεών τους, τις οποίες φροντίζουν να γνωστοποιούν.

Όπως επίσης δεν είναι τυχαία η σημερινή θετική έκθεση της SSSB για τον ΟΠΑΠ, (βλ. συνοδευτικό υλικό), τώρα που λήγει η δεσμευτική περίοδος ”στήριξης” από πλευράς ξένων αναδόχων. Προφανώς θα πρέπει να περιμένουμε μία –δύο ακόμη θετικές εκθέσεις για τον ΟΠΑΠ με τιμή στόχο τα 13 ευρώ.

Με αυτές τις προϋποθέσεις δεν θα πρέπει να μας παραξενεύει η όλο και ενεργότερη συμμετοχή μικρο-μεσαίων εγχώριων θεσμικών και επενδυτικών σχημάτων σε μετοχές των βασικών δεικτών.

Θα επιμείνουμε, πάντως, για σήμερα ότι η αγορά μετά τρεις πτωτικές συνεδριάσεις (προς την κατεύθυνση της συσσώρευσης – επανασυγκέντρωσης) πρέπει να κλείσει με οριακού έστω ποσοστού άνοδο, και συναλλαγές που θα σηματοδοτούν την ολοκλήρωση της διόρθωσης. Επιμένουμε σε απαραίτητο τζίρο 68 – 75 εκατ. ευρώ και ”κλείσιμο” οριακά υψηλότερο των 2.175 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v