Συστράτευση των δυνάμεων της ανόδου στο ΧΑΑ

Είναι φανερό, από τις συναλλαγές ορισμένων μετοχών της μικρομεσαίας κατηγορίας, ότι ενδεχόμενη αντίδραση των τίτλων της Εθνικής και της Alpha, δημιουργεί τις τελευταίες προϋποθέσεις για ολοκλήρωση της συσσώρευσης και της επόμενης ανοδικής κίνησης προς τις 2.400 μονάδες.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Απόλυτα πεττυχημένη η προσπάθεια ελέγχου/επιβεβαίωσης των στηρίξεων της αγοράς.

Από τη στιγμή που κράτησε ο FTSE 20 τις 1.110 μονάδες, επιβεβαίωσαν δηλαδή Εθνική και Αlpha τις πρώτες τους ”στηρίξεις”, κρατήθηκε η Εμπορική και αντιδρά ο ΟΤΕ, εκτιμάται, ότι και η φάση συσσώρευσης βαίνει προς ολοκλήρωση της.

Θέση και φύση σκεπτικιστές, κατά κανόνα όμως κόντρα στο ρεύμα, επιμένουμε ότι η Σοφοκλέους θα πρέπει να είναι απόλυτα συγχρονισμένη και έτοιμη για να ακολουθήσει τη Νέα Υόρκη στον επόμενο της ανοδικό κύκλο.

Προς τις 9.400 μονάδες ”βλέπει” ο Dow (για ορισμένους η τάση εξαντλείται λίγο ψηλότερα, στις 9.500 μονάδες), καθώς σε αυτό συνηγορούν και οι εκτιμήσεις της L. Reaser, κατά κανόνα φειδωλής σε θετικές προβλέψεις, αναλύτριας της Bank of America.

Η αντίδραση, στη Σοφοκλέους, θα έρθει και πάλι από τα βαριά χαρτιά και για να γινόμαστε σαφέστεροι, από τις τράπεζες. Δηλαδή από τη χρονική στιγμή που θα αντιδράσει η Αlpha και θα κινηθεί προς τα 20 ευρώ πάλι η Εθνική.

Σήμερα, βέβαια, στηρίξεις στον FTSE 20 παρέχονται από την αρχή από τη μετοχή του ΟΤΕ και το τελευταίο ημίωρο από τη μετοχή της ΔΕΗ.

Το θετικότερο κλίμα είναι ορατό πάντως και σε άλλες μετοχές του Δείκτη που είχαν ξεκινήσει με απώλειες, για παράδειγμα Intracom, Βιοχάλκο, ΕΥΔΑΠ, Πειραιώς, αν και το στίγμα θα συνεχίσει να δίνεται από το δίδυμο των Εθνική, Alpha.

Για τη συνέχεια, απαιτείται η συντήρηση δυνάμεων κυρίως στον FTSE 20 (επιμένουμε στις 1.110 μονάδες), προκειμένου να ενεργοποιηθούν περισσότερο, εάν βοηθήσει η συγκυρία από αύριο, τα επενδυτικά σχήματα.

Καλοδεχούμενη, η μετά από συσσώρευση ημερών, πέριξ των 2 ευρώ, αντίδραση της Notos. Ανάλογη συμπεριφορά καταγράφεται στις μετοχές των Πετζετάκι, Flexopack, ΓΕΝΕΡ, Μοχλού, Datamedia, Spider, Κρέκα, Connection και ορισμένων ακόμα αυτής της κατηγορίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v