Με τις διακοπές τελειώνει και το short στην αγορά

Η αύξηση των πιέσεων σε τράπεζες και ΟΤΕ προς το κλείσιμο της συνεδρίασης οδήγησε το Γ.Δ. σε απώλειες 0,68%. Ιδιαίτερη κινητικότητα από επενδυτικά λόμπι στην περιφέρεια, καθώς 158 μετοχές έκλεισαν με άνοδο έναντι 135 με πτώση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η αγορά διευκολύνει όσους δεν έχουν επιστρέψει ακόμη από τις άδειές τους, ειδικότερα εκείνους που επιμένουν να ”παίζουν” short τον FTSE 20, να προχωρήσουν σε αγορές μετοχών ή ακόμη να μην κλείσουν με σημαντικές ζημίες τις θέσεις τους στο ΧΠΑ.

Μέχρι στιγμής η αγορά κυμαίνεται ίσως και στο πιο στενό – σφικτό εύρος από την αρχή του χρόνου θέλοντας να δώσει την ευχέρεια χρόνου σε όσους δεν την εμπιστεύονται ακόμη. Εάν εξαιρεθεί η μετοχή του ΟΤΕ, όπου όσοι ρευστοποιούν γράφοντας κέρδη θα ξανατοποθετηθούν στην ίδια μετοχή, και για αυτό το λόγο οι συναλλαγές είναι πολλές, οι δύο επίμαχες μετοχές των ημερών, εμφανίζονται σκόπιμα… αδρανείς.

Τόσο η Alpha, όσο και η Εθνική κυμαίνονται με ελάχιστα κομμάτια, οι δε όποιες μικρές τους διορθώσεις πραγματοποιούνται με ελάχιστη προσφορά. Για εικονική διακύμανση θα μιλάγαμε, που διευκολύνει αφενός το κλείσιμο short θέσεων, αφετέρου την συγκέντρωση δυνάμεων από όσους προσβλέπουν σε έναν επόμενο ανοδικό κύκλο προς τις 2.400 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v