Διαμορφώνονται οι ”στηρίξεις” για Εθνική, Alpha

Ως το πιθανότερο ενδεχόμενο φαντάζει η διαμόρφωση ανθεκτικού ”μαξιλαριού” στα επίπεδα των 2.155 - 2.170 για το Γενικό Δείκτη, το οποίο συνεπάγεται ότι τα περιθώρια υποχώρησης της Alpha εξαντλούνται στα 14,9 ευρώ και της Εθνικής στα 19,5 ευρώ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με την προϋπόθεση ότι δεν θα μεταβληθούν απρόσμενα οι εξωγενείς παράγοντες, τα τρέχοντα επίπεδα τιμών για βασικές μετοχές θα πρέπει σταδιακά να προσελκύουν τους πρώτους αγοραστές.

Πιο συγκεκριμένα, εάν δεχτούμε ως πιθανότερο το ενδεχόμενο, ότι μεταξύ 2.155 – 2.170 μονάδων διαμορφώνεται ένα ανθεκτικότατο ”μαξιλάρι” για το Δείκτη και υψηλότερα των 1.120 – 1.125 για τον FTSE 20, τα περιθώρια υποχώρησης της Alpha εξαντλούνται προς τα 14,9 ευρώ και προς τα 19,5 ευρώ για την Εθνική.

Αναφερόμαστε πάντα στην καθαρά τεχνική κίνηση των μετοχών και στα δυνατά, διαδοχικά, επίπεδα στήριξης, με τη μέθοδο Finobacci, όπου στους προαναφερθείσες τιμές διαμορφώνεται το πρώτο επίπεδο στήριξης/πιθανής διόρθωσης.

Θα πρέπει στη συνέχεια, σήμερα-αύριο, ίσως και στην αρχή της Δευτέρας να ”χωνευτούν” τα τρέχοντα επίπεδα τιμών (των 2.200 μονάδων), προκειμένου να σηματοδοτηθεί ο επόμενος ανοδικός γύρος.

Να ληφθεί υπόψη, ότι ο μέσος ημερήσιος τζίρος, από την αρχή του μήνα, περιορίζεται στα 68 εκατ. ευρώ, που σημαίνει ότι για την επανεργοποίηση της όποιας ανοδικής τάσης θα απαιτηθούν συναλλαγές τουλάχιστον περισσότερες των προαναφερθέντων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v