Εθνική και Alpha στο επίκεντρο του ΧΑΑ

Δυναμικότητα επιδεικνύουν σήμερα οι τραπεζικοί τίτλοι με κύριους μοχλούς την Εθνική στα 19,32 ευρώ (2,44%) και την Αlpha στα 15,28 ευρώ (1,73%). Αλλωστε, όπως επέμεναν εδώ και καιρό οι αναλυτές, η υπέρβαση των 15 ευρώ από την Alpha θα προσέδιδε θετική διάσταση στις κυοφορούμενες εξελίξεις.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Βιάζονται οι Ευρωπαίοι, καθώς μεταξύ άλλων προεξοφλούν ”γύρισμα” της Ν. Υόρκης σήμερα και όχι αύριο. Τάση και κλίμα που από την αρχή επηρεάζει θετικά τη Σοφοκλέους, ενεργοποιώντας τα αντανακλαστικά του τραπεζικού κλάδου.

Εδώ και ημέρες επισημαίνουμε – επιμένουμε πως υψηλότερα των 15 ευρώ η μετοχή της Alpha, σηματοδοτεί άλλου περιεχομένου και εύρος επιχειρηματικές κινήσεις, με επίκεντρο τη μετοχή της αλλά και των Εθνική, Eurobank.

Σε αυτή τη φάση προέχει η διαμόρφωση της ”χρυσής σχέσης ισορροπίας” μεταξύ Alpha και Εθνικής, με τη μετοχή της δεύτερης να πρέπει να κλείσει τα 19,5 ευρώ (δες χθεσινό σχόλιο). Η επίσπευση εκμετάλλευσης της όποιας αφορμής στις τράπεζες δεν μπορεί να κρατήσει για πολύ χαμηλότερα των 1.125 τον FTSE 20 και των 2.185 το Γενικό.

Κινήσεις σημασίας έχουν δρομολογηθεί ήδη στον ΟΤΕ, ενώ παρά το αρνητικό της ”άνοιγμα”, η ΔΕΗ θα αναδειχθεί σε τίτλο της ημέρας. Λίγο περισσότερο να παρακολουθήσουμε τους αγοραστές σε τιμές χαμηλότερα των 14,98 ευρώ, όπως και τα ”μπλοκ” αγοραστών που εν συνεχεία στήθηκαν προς τα 15,04 ευρώ, προϊδεάζουν για τη συνέχεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v