ΧΑΑ: Η σκυτάλη περνά στα ”μεσαία”

Επιβεβλημένη, τεχνικά, είναι η διασπορά της ρευστότητας και του ενδιαφέροντος προς τα ”μεσαία χαρτιά”, που παρατηρείται στη σημερινή συνεδρίαση και, για το λόγο αυτό, είναι καλοδεχούμενη. Ζητούμενο η συντήρηση του FTSE 20 στα τρέχοντα επίπεδα και η μεταβολή της τάσης σε Μid 40 και Small Cap 80.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Απόλυτα τεχνικά κινείται, μέχρι στιγμής η αγορά, επιβεβαιώνοντας πλήρως όλες τις ενδείξεις – προϋποθέσεις της τάσης.

Είχαμε αναφερθεί στο προηγούμενο σχόλιο στην ανάγκη ενδυνάμωσης της τάσης στους δείκτες ΜΚ 40 και SC 80, γενικότερα δηλαδή στη μεσαία κεφαλαιοποίηση. Πράγματι, ο FTSE 20 συντηρείται μεταξύ των 1.109 – 1.113,8 μονάδων, τη στιγμή όπου ο ΜΚ 40 ενισχύεται προς τις 241 μονάδες, ο SC 80 προς τις 626 μονάδες, της δε παράλληλης προς τις 209 μονάδες (υπολογίζουμε τον Δείκτη συνολικής απόδοσης της Παράλληλης Αγοράς).

Το ζητούμενο για σήμερα, έως την Τετάρτη, ήταν η ενεργότερη συμμετοχή κάθε λογής επενδυτών στη μεσαία/χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση. Μια τέτοια προσπάθεια μπορεί να αποφέρει ρευστότητα σε περισσότερους πέραν των λίγων εγχώριων θεσμικών, να βάλει δηλαδή στο παιχνίδι κι άλλους, να προσδώσει δυναμική και να δώσει ενδιαφέρον στο κομμάτι εκείνο της αγοράς που έχει υστερήσει τις τελευταίες 10 μέρες.

Είχε προηγηθεί αντίδραση της αγοράς με αιχμή συγκεκριμένες μετοχές του FTSE 20 και λογικά απαιτείτο διασπορά/διάχυση ρευστότητας/ενδιαφέροντος. Στην περίπτωση που τελεσφορήσει η προσπάθεια, η αγορά μπορεί να επαναπροσεγγίσει σε αυτή τη φάση τις 2.220 μονάδες.

Εάν συμβεί αυτό, δεδομένου ότι στην περιοχή εκείνη έχουν διαμορφωθεί μεσοπρόθεσμες ”αντιστάσεις” θα απαιτηθεί μια επόμενη φάση διόρθωσης (το πολύ μέχρι τις 2.145 - 2.155 μονάδες) συσσώρευση, αύξηση των συναλλαγών και ”μόχλευση” με στόχο την προσέγγιση των 2.400 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v