Με το βλέμμα στραμμένο στις ξένες αγορές

Με την αγορά σε επίπεδο γενικού δείκτη να εχει κλείσει την περασμένη εβδομάδα σε υψηλότερα επίπεδα απο την προηγούμενη, η Σοφοκλέους ξεκινάει σήμερα με κάπως ”ουδέτερη” διάθεση, αν και λόγω της αρνητικής συγκυρίας στην αμερικανική αγορά, η αφετηρία της χρηματιστηριακής μας εβδομάδας μετατίθεται, γεωγραφικά, στις ξένες αγορές, τουλάχιστον ως προς τις πρώτες μέρες της...

Με το βλέμμα στραμμένο στις ξένες αγορές
Με την αγορά σε επίπεδο γενικού δείκτη να εχει κλείσει την περασμένη εβδομάδα σε υψηλότερα επίπεδα απο την προηγούμενη, τα παράγωγα να ειναι εκτος ”παιδιάς” (τουλάχιστον μέχρι να πλησιάσουμε την λήξη Σεπτεμβρίου) και τις ξένες αγορές να εχουν δείξει κάποια δείγματα σταθεροποίησης, η Σοφοκλέους ξεκινάει σήμερα με κάπως ”ουδέτερη” διάθεση αν και η μεγάλη πτώση του Nikkei στην Ιαπωνία προϊδεάζει σε αρνητικά ανοίγματα τις ευρωπαϊκές αγορές.

Με τους πωλητές (εδω) ”εξαντλημένους” και εμφανώς αρνούμενους ν’ αποχωριστούν τις μετοχές τους σε ευτελιστικά επίπεδα, με ευκολία θα στοιχημάτιζε κανείς οτι αυτή η εβδομαδα γέρνει προς την μεριά των bulls των αγορών που εστω και ”μωλωπισμένοι” απο τις πρόσφατες ηττες τους μάλλον θα ξαναεπιχειρήσουν μια νέα ”αντεπίθεση”.

Το βασικό αρνητικό στοιχείο ομως που θα σηματοδοτήσει και θα επηρρεάσει την δική μας πορεία συνεχίζει να ειναι η πορεία της αμερικάνικης οικονομίας στο βαθμό που αυτή προεξοφλείται απο τις αγορές.

Ηδη σήμερα το πρωϊ τα futures στα αμερικάνικα ονόλογα που διαπραγματεύονται στις ασιατικές αγορές ειναι με θετικό πρόσημο και τα αντίστοιχα παράγωγα των μετοχικών δεικτών με αρνητικό που υποδηλώνει οτι οι αγορές προεξοφλούν την συνέχιση των ”κακών” νέων για την αμερικάνικη οικονομία με αποτέλεσμα την φυγή των επενδυτών στα ομόλογα απο τις μετοχές εστω και με μειωμένη την απόδοσή τους.

Για μας, η ΔΕΘ, που παραδοσιακά αποτελεί προεξοφλητικό μηχανισμό παραγωγής πρόωρων προσδοκιών, ειναι αρκετα μακριά ακόμα για να μπορέσει να χρησιμεύσει ως ”ανάχωμα” εξωγενών πιέσεων. Αρα, για αλλη μια φορά η αφετηρία της χρηματιστηριακής μας εβδομάδας μετατίθεται, γεωγραφικά, στις ξένες αγορές, τουλάχιστον ως προς τις πρώτες μέρες της...

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v