ΟΤΕ και έπεται… Alpha στα ενδιαφέροντα του ΧΑΑ

Ανοδική η τάση και η διάθεση στην αγορά με κύριο χαρακτηριστικό την εμφάνιση ξένων αγοραστών στον ΟΤΕ, που οδηγούν τη μετοχή υψηλότερα των 15 ευρώ. Ακολουθεί η Εθνική, η Alpha φλερτάρει τα 15 ευρώ, ενώ στον ΟΠΑΠ οι αγοραστές τοποθετούνται στα 10,70 ευρώ. Ενδιαφέρον και για τη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση (166 οι ανοδικές μετοχές).

Του Μιχαήλ Γελαντάλι

Αυτό ήταν, καθώς τζίρος και τάση στη μετοχή του ΟΤΕ κάνουν τη διαφορά. Περί τα 700.000 τεμάχια είχαν διακινηθεί στα πρώτα 40 λεπτά της συνεδρίασης, καθώς οι αγορές από την αρχή ήταν επιθετικές οδηγώντας την τιμή διαδοχικά προς τα 15 και 15,10 ευρώ.

Εξ αυτών τα 653.900 αποτελούν πακέτο το οποίο μεταβιβάστηκε στις 11.20 στην τιμή των 14,78 ευρώ.

Είναι προφανές ότι βγαίνει η κίνηση όσων εκ των προτέρων γνώριζαν και αγόραζαν την Τετάρτη περίπου 1,1 εκατ. μετοχές του Οργανισμού. Πλήρης στήριξη στην τάση, παρέχει και η Εθνική, η μετοχή της οποίας επαναπροσεγγίζει τα 19 ευρώ, τη στιγμή που η Eurobank, κέρδισε και πάλι τα 14 ευρώ.

Το ενθαρρυντικό είναι, πως την αντίδραση του Δείκτη ακολουθούν τόσο ο ΜΚ 40, όσο και ο SC 80. Δεν είναι τυχαίο πως ύστερα από καιρό ενισχύονται ταυτόχρονα μετοχές από τον κλάδο Εκτυπώσεων – Εκδόσεων (Πήγασος, ΔΟΛ, Τεγόπουλος…).

Για τη μετοχή του ΟΠΑΠ λίγο πολύ η στήλη τα έχει προδιαγράψει και απλά σήμερα οι αγοραστές στα 10,70 – 10,75 ευρώ επιβεβαιώνουν τις προσδοκίες που απόλυτα δικαιολογημένα, συνεχίζουν να επενδύονται τη μετοχή του Οργανισμού.

Όπως αναμενόταν, η αντίδραση της αγοράς μετά τις 11.40 ”λύνει τα χέρια” όσων δραστηριοποιούνται στη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση. Αναμφίβολα, το στοίχημα της ημέρας είναι ο ΟΤΕ, όπου δικαιώνονται πλήρως για πολλοστή φορά όσοι κινούνται κόντρα στο ρεύμα, και αναφερόμαστε βεβαίως στους λίγους αλλά εκλεκτούς αγοραστές της περασμένης Τετάρτης.

Σε ό,τι αφορά στη συμπεριφορά της Alpha, η αδυναμία της να υπερβεί τα 15 ευρώ δεν μας πείθει… Συγκεκριμένα, αν και οι πωλητές προς τα 14,90 είναι περισσότεροι των αγοραστών στα 14,88 ευρώ, η μετοχή εμφανίζει ανοδική φορά. Εάν δε υπερβεί σήμερα τα 15 ευρώ, τότε τα ξαναλέμε…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v