Δεν πτοούν τα ... λάθη το ΧΑΑ

Θετικό κλίμα επικρατεί από το άνοιγμα στη Σοφοκλέους, ενώ αποκαταστάθηκε το τεχνικό πρόβλημα με το mid 40, που έδειχνε απώλειες 4,5%. Το καλύτερο δυνατό – ζητούμενο κλείσιμο για σήμερα της αγοράς είναι αυτό που θα φέρει τον Δείκτη σταθερά υψηλότερα των 2.155 μονάδων με καθαρό τζίρο 65 - 70 εκατ. ευρώ και τον FTSE 20 στο εύρος 1.108- 1.114.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Λάθη ή ”λάθη” δεν έχει και τόση σημασία για την αγορά μας, που ούτως ή άλλως χρωστά μια ανοδική αντίδραση. Μιλάμε για το τεχνικό λάθος στην αρχή της συνεδρίασης με τον Mid 40, που αποκαταστάθηκε.

Με αιχμή τη μετοχή του ΟΤΕ, χωρίς όμως να μας διαφεύγει, η άνοδος των Alpha, Εθνικής, επιχειρείται η υπέρβαση και σταθεροποίηση, σε ”κλείσιμο” του Δείκτη, υψηλότερα των 2.155 μονάδων.

Ακόμα καλύτερα εάν αυτή η κίνηση πραγματοποιηθεί, μέσω του FTSE-20, για αρκετές μετοχές του οποίου αυξάνεται σταθερά η εμπορευσιμότητα.

Η κίνηση της αγοράς την Τετάρτη και μέχρι στιγμής σήμερα, μας βοηθά να επιβεβαιώσουμε, ένα πολύ χρήσιμο τεχνικό στοιχείο. Αφορά στο συσχετισμό, του FTSE-20 με το τραπεζικό δείκτη, καθώς το επίπεδο ισορροπίας διαμορφώνεται τελικά στη σχέση 1.102 και 3.495 αντίστοιχα.

Μετοχές εταιριών που γα τον έναν ή τον άλλο λόγο ευνοούνται, ακόμα και βραχυπρόθεσμα, καταγράφουν τις μεγαλύτερες διακυμάνσεις.

Οι μετοχές των ΑΤΕΜΚΕ, ΜΟΧΛΟΥ, ΣΙΓΑΛΑΣ, ΑΤΤΙ ΚΑΤ, ευνοούνται λόγω των πρόσφατων αποφάσεων συγχώνευσης.

Η μετοχή της Alpha, σε εύρος διακύμανσης 14,74-14,82 ευρώ δεν φαίνεται ότι θα κινηθεί πέραν των 15 ευρώ εκτός εάν βγουν επιθετικότερα αγοραστές στα τρέχοντα επίπεδα.

Για την μετοχή της Intralot, έχει επισημανθεί από τη Τετάρτη ότι οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές – τότε στα 18,9 ευρώ- θα έπρεπε να ανεβάσουν υψηλότερα τον πήχυ. Τεχνικά η τιμή της μετοχής ”βλέπει” προς τα 20 ευρώ.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η Εθνική, όπου φαίνεται, πως οι αγοραστές κινούνται με γνώμονα την πρόσφατη σύσταση της SSSB, για τιμή–στόχο τα 20,4 ευρώ .

Χαμηλότερος ο τζίρος στην Eurobank, η τιμή της οποίας επανέρχεται προς τα γνώριμά της 14 ευρώ.

Από τις υπόλοιπες μετοχές του FTSE-20, πέραν των ΟΤΕ, Ιntracom, επιβεβαιώνεται η προσπάθεια διαμόρφωσης ”βάσης” στα 17 ευρώ για τη μετοχή της 3Ε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v