ΧΑΑ: Αλλού καταποντισμοί, εδώ... διακοπές!

Αισθητά καλύτερη είναι (και σήμερα) η εικόνα της Σοφοκλέους σε σχέση με αυτή των ξένων αγορών. Με αργό ρυθμό συνεχίζεται η ”αφύπνιση”, είτε ορισμένων επενδυτικών σχημάτων, είτε λίγων θεσμικών, ενώ ενδεχόμενη ανοδική διάσπαση των 15 ευρώ για την Alpha, θα προϊδεάσει για επιχειρηματικές συνέργιες.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Αλλού πλημμύρες, αλλού ξηρασίες, λιώνουν και οι πάγοι, πελώριο νέφος πάνω από την Ασία και εμείς εδώ κλίμα… ελληνικό. Της παναγίας άλλωστε αύριο, και μεγάλη η χάρη της. Όλα καλά, προπάντων υγεία σε όσους γιορτάζουν.

Στα καθ’ υμάς, συνεχίζεται η συγκέντρωση δυνάμεων στη μετοχή της Alpha παραμένει περιορισμένη η εμπορευσιμότητα σε Eurubank και Εθνική, ικανοποιητικός τζίρος και θετικό το πρόσημο για τον ΟΤΕ, παλεύουν τα 5 και τα 10 ευρώ, αντίστοιχα η Vodafone και η Cosmote. Το σημαντικό είναι ότι παρά το αβέβαιον και νευρικόν των ξένων αγορών, το discount των ημεδαπών ”σορτάκηδων” - τουλάχιστον στον FT 20- δεν τους βγαίνει τόσο εύκολα και χωρίς κόπο.

Θα πρέπει να συνεκτιμήσουν την ουσιαστικής σημασίας λεπτομέρεια που μπορεί να κάνει τη διαφορά στην αγορά και αφορά την τεχνική απεικόνιση της Alpha. Η μετοχή προέρχεται από μια άκρως κερδοφόρα αντίδραση από τα 12,5 ευρώ με συναλλαγές που δεν αφορούν μόνο στην πρόθεση αγοράς του προέδρου, αλλά και με τα ίδια τα τεκτενόμενα στο παρασκήνιο.

Εάν δε, η μετοχή της Alpha υπερβεί τα 15 ευρώ, παύει να αποτελεί μέρος μιας τεχνικής και μόνο κίνησης, καθώς θα προϊδεάσει για επιχειρηματικές συνέργιες. Ιδιαίτερη προσοχή λοιπόν στο ενδεχόμενο υπέρβασης των 15 ευρώ για τη μετοχή της Alpha.

Για τους θιασώτες του ΟΠΑΠ, αξίζει να σημειωθεί ότι, από τις αρχές του μήνα, στη μετοχή έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες των 9 εκατ. συναλλαγές. Έχουν δοθεί σημαντικά κέρδη και κατοχυρώνονται σημαντικές θέσεις από πλευράς εγχώριων θεσμικών και σε αυτά τα επίπεδα τιμών. Κατά συνέπεια, γύρω στα 10,2 ευρώ μπορεί να θεωρηθεί, ότι διαμορφώνεται βάση στήριξης, ικανή για να ”κρατήσει” την επόμενη ανοδική αντίδραση- ξέσπασμα της μετοχής.

Μια επιπλέον ενθαρρυντική ένδειξη είναι πως με αργό ρυθμό συνεχίζεται η ”αφύπνιση”, είτε ορισμένων επενδυτικών σχημάτων, είτε λίγων θεσμικών. Οι μεν πρώτοι μπορεί να επιμένουν σε μετοχές κατηγορίας Rainbow, Μultirama, Μoda bagno και Βιοτέρ, οι δεύτεροι σε μετοχές εταιριών με καλά αποτελέσματα εξαμήνου. Χαρακτηριστικότερη, είναι η περίπτωση της LODIS που ”παλεύει” το 1,5 ευρώ, ενώ πριν από λίγο, πραγματοποιήθηκε πακέτο 2.650.000 μετοχών της, στην τιμή του 1,35 ευρώ.

Εξάλλου, πακέτο 505.000 τεμαχίων πραγματοποιήθηκε και στη Multirama, στην τιμή των 2,5 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v