Κατοχύρωση κερδών σε Alpha - ΟΠΑΠ

Οι ρευστοποιήσεις κερδοφόρων θέσεων σε Alpha και ΟΠΑΠ ακυρώνουν προς το παρόν, αλλά δεν αναιρούν την ανοδική διάθεση της αγοράς. Ελάχιστη η εμπορευσιμότητα στα άλλα ”βαρειά χαρτιά” πρώτης γραμμής, που σημειώνουν οριακές διακυμάνσεις.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στην ρευστοποίηση κυρίως κερδοφόρων θέσεων (περίπου 165.00 τεμάχια την πρώτη ώρα) της Alpha και λιγότερο στην σημαντική υποχώρηση των ευρωπαϊκών αγορών οφείλεται η αδυναμία του Δείκτη να επιβεβαιώσει τις θετικές ενδείξεις.

Στα 14,5 ευρώ (-1,36%) η τιμή της Alpha, διαμορφώνει κατά μείζονα λόγο τον FT20 στις 1.090 μονάδες, καθώς οι μετοχές των Εθνική, Eurobank, ΟΤΕ, Vodafone και Cosmote σημειώνουν οριακές διακυμάνσεις.

Παρακολουθώντας την συμπεριφορά των 2 πλέον κερδοφόρων μετοχών του 10 ημέρου δηλαδή της Alpha και του ΟΠΑΠ, παρατηρείται πως μετά από συναλλαγές περίπου 2,2 εκατ. τεμαχίων, η προσφορά στη μετοχή της Alpha είναι σημαντικά περιορισμένη.

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον εμφανίζει η μετοχή του ΟΠΑΠ όπου με πολλαπλάσιο τζίρο, οι πωλήσεις της πρώτης ώρας δεν ξεπερνούν τα 60.000 τεμάχια.

Από τα επίπεδα στα οποία θα σταθεροποιηθεί η τιμή της Alpha και το ενδεχόμενο αντίδρασης μίας εκ των Εθνικής, Eurobank και ΟΤΕ θα εξαρτηθεί η ανοδική δυναμική της αγοράς. Αυτό, διότι εξαιρούμενης της Alpha, ο υπόλοιπος FT20 I είναι είτε οριακά θετικός, είτε με μικρές απώλειες αρνητικός.

Ελάχιστη άλλωστε η εμπορευσιμότητα μετοχών εταιριών του μεγέθους μιας Εθνικής (4.648 τεμάχια την πρώτη ώρα ), μιας Eurobank (2.127), μιας Vodafone (2.690) ή μιας Cosmote ( μόλις 890 τεμάχια !), που μπορεί να μεταβάλλει άρδην το σκηνικό .

Όπως προαναφέραμε, το παιχνίδι διεθνώς ”παίζεται” με επίκεντρο (και αφορμή) τα επιτόκια και αυτή η τάση θα επηρεάσει σε μικρότερο βαθμό την ούτως ή άλλως ανθεκτικότερη Σοφοκλέους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v