Ευέλικτες κινήσεις από θεσμικούς στο ΧΑΑ

Τη διαμόρφωση στήριξης στις 2.125 μονάδες και τη σταδιακή ενίσχυση της εμπορευσιμότητας σε μετοχές με θετικό εξάμηνο επιχειρούν οι (ενεργοί) θεσμικοί επενδυτές στη Σοφοκλέους, εκτιμώντας πως η προσέγγιση των 2.220 μονάδων σε αυτή τη φάση είναι εφικτή. Πάνω από τα 11 ευρώ ο ΟΠΑΠ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ανεβαίνει σταδιακά ο πήχης. Δεδομένης της συγκυρίας στις ευρωπαϊκές αγορές, το πιθανότερο είναι, πως οι λίγοι εγχώριοι θεσμικοί που εξαρχής βγήκαν αγοραστές προεξοφλούν τα καλύτερα.

Παραμένουν, βεβαίως, επιφυλακτικοί, λόγω της ρευστότητας που παρουσιάζουν οι αγορές, εκτιμούν όμως ότι υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω ανόδου, τόσο σε Φρανκφούρτη, όσο και σε Νέα Υόρκη. Αυτή η προοπτική τους καθιστά περισσότερο ευέλικτους τις τελευταίες ημέρες, αν και σε αυτή τη φάση προσπαθούν διακαώς να διευρύνουν, έστω και τεχνικά, τις επενδυτικές τους επιλογές.

Πέραν δηλαδή των σύνηθων επιλογών τους, επιχειρείται να ενισχυθεί η εμπορευσιμότητα και ορισμένων ακόμα μετοχών – κατά κανόνα εταιριών με καλό εξάμηνο - προϋπόθεση απαραίτητη για τη συνέχεια.

Το σενάριο της έντονης ανοδικής κίνησης δεν μπορεί να στηριχτεί σε 4 –5 μετοχές, χρειάζεται κι άλλους τίτλους, εναλλακτικές διεξόδους που θα πετύχουν το ζητούμενο, την αύξηση δηλαδή τζίρου και ενδιαφέροντος.

Μέχρι στιγμής οι συναλλαγές παραπέμπουν σε συνολικό τζίρο που δεν θα ξεπερνά σήμερα τα 60 – 65 εκατ. ευρώ. Πλην όμως, κατά την εκτίμηση μας, θεωρείται ότι η τακτική που ακολουθείται σήμερα είναι η πλέον ενδεδειγμένη. Και ”στήριξη” διαμορφώνεται (στις 2.125 μονάδες) και η εμπορευσιμότητα σταδιακά ενισχύεται και η εκτίμηση πως η προσέγγιση των 2.220 μονάδων σε αυτή τη φάση είναι εφικτή, κερδίζει έδαφος.

Το καλύτερο δυνατό κλείσιμο για σήμερα είναι αυτό που μεθοδικά και επιμελημένα επεργάζονται οι 4 – 5 ισχυροί παίκτες της αγορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v