ΧΑΑ: ΟΠΑΠ, ΟΛΘ, ΕΥΑΘ και λοιπές δυνάμεις...

Ενθαρρυντικό στοιχείο στη σημερινή συνεδρίαση η διαμόρφωση στήριξης στις 2.125 και η διασπορά του θεσμικού ενδιαφέροντος πέραν των ΟΠΑΠ, ΔΕΗ σε ΟΛΘ, ΕΥΑΘ, ενώ κερδίζει έδαφος το ανοδικό σενάριο, με αφορμή την πιθανή νέα αντίδραση των ξένων αγορών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Alpha κέρδη για τον ΟΠΑΠ. Δεν θα ήταν υπερβολή να σημειωθεί, ότι η συμπεριφορά κυρίως αυτών των δύο μετοχών έχουν διαμορφώσει από την αρχή τη θετικότερη δυνατή - δεδομένης της ρευστότητας στις ευρωπαϊκές αγορές – τάση.

Το γεγονός ότι η τιμή της μετοχής του Οργανισμού ξεπέρασε με σχεδόν επιθετικές αγορές τα 11 ευρώ ”ανοίγει την όρεξη” ορισμένων εγχώριων θεσμικών για τα περαιτέρω. Γνωρίζοντας, πιθανότατα, οι συγκεκριμένοι παράγοντες, πως το στοίχημα για την αγορά παίζεται σε μια - δυο συνεδριάσεις, επιδιώκουν να λάβουν θέσεις στα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

Εάν η αγορά της Νέας Υόρκης αντιδράσει από αύριο, παρασύροντας και τις ευρωπαϊκές, το πιθανότερο είναι ότι ο Δείκτης θα ξεπεράσει με χαρακτηριστική ευκολία τις 2.135 και 2.155 μονάδες.

Παράλληλα, παρατηρείται ότι εκτός του ΟΠΑΠ και της ΔΕΗ, στο στόχαστρο της ίδιας ομάδας θεσμικών μπαίνει πλέον κι ένα νέο ”χαρτί”. Λιγότερο από 150 κομμάτια οι συναλλαγές στη μετοχή του ΟΛΘ την περασμένη Τετάρτη, περίπου 11.000 την αμέσως επόμενη και περίπου 45.000 σήμερα στην πρώτη ώρα, επιβεβαιώνουν το... εμφανές.

Ανάλογη κινητικότητα/εμπορευσιμότητα καταγράφεται για παράδειγμα στη μετοχή της ΕΥΑΘ, καθώς φαίνεται ότι οι μετοχές εταιριών της Θεσσαλονίκης έχουν πέραση.

Χρησιμότατη, τόσο για τον FTSE 20, όσο και για το Δείκτη, η κίνηση της Alpha με αυξημένες συναλλαγές προς τα 14,8 ευρώ, η σταθεροποίηση της Εθνικής στα 18,6 ευρώ, της Eurobank στα 13,8 και της ΔΕΗ στα 14,6 ευρώ.

Για εφεδρεία, υπάρχει και η μετοχή της 3Ε (συναλλαγές μόλις 600 τεμαχίων την πρώτη ώρα), αλλά και των ΕΥΔΑΠ στα 4,82 ευρώ και ορισμένων ακόμα.. Αυξημένη εμπορευσιμότητα καταγράφεται στις μετοχές των Ικτίνος, Intralot, Ιασώ, Κεπενού, Μπουτάρη, Κούμπα και ορισμένων ακόμα αυτής της κατηγορίας.

Στα υπ όψιν, ότι για ακόμα μία συνεδρίαση αντιδρά θετικά η μετοχή της Λάμψα, μόλις εκδηλώνεται ουσιαστική ζήτηση προς τα 6,10 ευρώ.

Για την επόμενη ώρα θα αρκεστούμε στο ότι μάλλον η διόρθωση για σήμερα διαμορφώνει μια στήριξη στις 2.125 μονάδες, συντηρεί τη Δείκτη για μεγάλο διάστημα υψηλότερα των 2.135 μονάδων, με πιθανότατο ενδεχόμενο, αυτό της έντονης ανοδικής κίνησης μόλις δοθεί από τα ”ξένα” η αφορμή.

Θα συμβεί αύριο, μεθαύριο, δεν έχει και τόση σημασία, καθώς όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν πως κάτι τέτοιο επιδιώκεται να διαμορφωθεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v