Διόρθωση, που προετοιμάζει την αντίδραση

Αναμενόμενη και απόλυτα δικαιολογημένη είναι σήμερα η οποιαδήποτε κίνηση κατοχύρωσης κερδών- θέσεων με την επόμενη αντίδραση στη Σοφοκλέους να οδηγεί στην διαδοχική διάσπαση περιοχών ”αντίστασης” των 2.135 και 2.155 μονάδων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Την απαραίτητή τους διόρθωση, πριν την επόμενη τεχνικά σχεδιαζόμενη αντίδραση ”βιώνουν” οι ευρωπαϊκές αγορές. Ζητούμενο η ένταση και η διάρκεια, καθώς οι πρώτες ενδείξεις παραπέμπουν σε αντιστροφή της τάσης, ίσως και στη συνεδρίαση της Τετάρτης. Από αυτό το κλίμα και τις διακυμάνσεις θα επηρεαστεί σε κάποιο βαθμό και η Σοφοκλέους, με το γενικό δείκτη να ζητεί εξασφάλιση της στήριξης όχι χαμηλότερα των 2.105 μονάδων.

Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει συγκεκριμένες δεικτοβαρείς μετοχές (ΟΤΕ. Εθνική, Eurobank, 3Ε, Alpha) να κρατήσουν τον FT 20 υψηλότερα των 1.078- 1.082 μονάδων.

Εάν συμβεί αυτό σήμερα– αύριο, καθώς είναι αναμενόμενη και απόλυτα δικαιολογημένη η οποιαδήποτε κίνηση κατοχύρωσης κερδών- θέσεων, τότε η επόμενη αντίδραση στη Σοφοκλέους θα οδηγεί στην διαδοχική διάσπαση περιοχών ”αντίστασης” των 2.135 και 2.155 μονάδων.

Το γεγονός ότι, μέσω της ιδιότυπης μετακύλισης θέσεών τους από ΔΕΗ σε ΟΠΑΠ και πάλι στη ΔΕΗ, οι θεσμικοί εξασφαλίζουν ένα μέρος του χαρτοφυλακίου τους. Από την αρχή κιόλας θα φανεί, η τακτική κατοχύρωσης κερδοφόρων θέσεων στη μετοχή της Alpha, που με απόδοση 7% (την περασμένη εβδομάδα) και τρέχουσα τιμή στα 14,6 ευρώ, θα μπορούσε να υποχωρήσει προς τα 13,8 ευρώ. Από το πώς θα πραγματοποιηθούν οι πρώτες πράξεις σε Alpha, Εθνική και ΟΤΕ θα διαμορφωθεί σε μεγάλο βαθμό η ενδοσυνεδριακή τάση.

Στήριξη, λοιπόν, στις 2.105 μονάδες, ελεγχόμενη προσφορά με άμεση απορρόφηση για τη μετοχή της Alpha , ενδεχόμενη υποχώρηση για τη μετοχή της ΔΕΗ προς τα 14 ευρώ και ολοκλήρωση αυτού του κύκλου αντίδραση για τη μετοχή του ΟΤΕ, συνθέτουν το πλαίσιο διακύμανσης του δείκτη. Οι μετοχές των Eurobank, 3Ε, Τιτάν, ενδέχεται να αποδειχτούν οι καλύτερες αντίρροπες δυνάμεις για τον FTSE 20, σήμερα.

Εάν θεωρηθεί πιθανότερο το ενδεχόμενο αντίδρασης των ξένων αγορών από αύριο το απόγευμα( αρχής γενομένης από τη Νέα Υόρκη), οι όποιες διορθώσεις, στο ΧΑΑ, θα προσφέρονται για τοποθετήσεις.

Άλλωστε, την προηγούμενη εβδομάδα σημειώθηκε αύξηση των συναλλαγών και μάλιστα σε μετοχές εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης, οπότε με έναν επόμενο κύκλο αγορών το πιθανότερο ενδεχόμενο θα είναι η επαναπροσέγγιση των 2.220 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v