Ζητείται… Κεντέρης για το ΧΑΑ

Χαρακτηριστική η μεθοδικότητα και η προσοχή όσων τοποθετούνται τώρα στην αγορά, είτε μετακυλύουν θέσεις τους στα τρέχοντα επίπεδα. Αξιοσημείωτο γεγονός οι (ελάχιστοι) πωλητές στην Alpha, παρά τα σημαντικά κέρδη που έχει καταγράψει το τελευταίο διάστημα.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ζητείται… Κεντέρης και για τη Σοφοκλέους. Χαρακτηριστική η μεθοδικότητα και η προσοχή όσων είτε τοποθετούνται τώρα στην αγορά, είτε μετακυλύουν θέσεις τους στα τρέχοντα επίπεδα.

Συναλλαγές περίπου 28 εκατ. ευρώ στις πρώτες διόμισυ ώρες παραπέμπουν σε συνολικό τζίρο μικρότερο του χθεσινού –εκτός και εάν ενισχυθεί το αγοραστικό ενδιαφέρον για δεικτοβαρείς μετοχές στο κλείσιμο της συνεδρίασης. Κάτι τέτοιος δεν αναιρεί –όπως από την αρχή έχει επισημανθεί- το ενδεχόμενο διαμόρφωσης ενός μεσοπρόθεσμου ανοδικού κύκλου, ακόμη και στην περίπτωση που ο Δείκτης κινηθεί χαμηλότερα, αρνητικά.

Βέβαια, η απουσία αγοραστικού ενδιαφέροντος πέριξ των 2.125 μονάδων, καθιστά τουλάχιστον τεχνικά, δύσκολη την αντίδραση – ανάκαμψη για σήμερα της αγοράς και το θετικό κλείσιμο. Για να επανεργοποιηθεί η ενδοσυνεδριακή ανοδική φορά θα πρέπει κυρίως μέσω τραπεζικών τίτλων να κινηθεί στην επόμενη μισή ώρα ο Δείκτης και πάλι προς τις 2.125 μονάδες και να παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα μέχρι (περίπου) το τελευταίο ημίωρο.

Η μετοχή της Εθνικής, κινείται σταθερά γύρω από τα 18,5 ευρώ (με ανοδική τάση), της Eurobank στα 13,7 ευρώ, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει η συμπεριφορά της Alpha. Είναι σημαντικό πως μετά μια εντυπωσιακή και αιφνίδια για αρκετούς, άνοδο της μετοχής, μέχρι τα 14,25 ευρώ, οι πωλητές στην Alpha, είναι ελάχιστοι, η δε κατοχύρωση κερδών δεν οδηγεί τη μετοχή στην καταγραφή απωλειών μεγαλύτερων του 0,5%.

Θα λέγαμε ότι από την επανεμφάνιση συγκεκριμένων αγοραστών στην Alpha, όποτε και εάν αυτοί ενεργοποιηθούν, θα εξαρτηθεί το ”γύρισμα” του τραπεζικού δείκτη, που θα ωθήσει υψηλότερα τόσο τον FTSE 20 και βεβαίως το Γενικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v