ΧΑΑ: Στο παράδειγμα της Eurobank και η Εθνική;

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων της Εθνικής εξελίσσεται άκρως θετικά η συνεδρίαση στη Σοφοκλέους, με τη Eurobank στα 13,8 ευρώ και την Alpha στα 14,14 ευρώ να επιδεικνύουν τις αντοχές του τραπεζικού κλάδου. Αυξημένο ενδιαφέρον για τη μετοχή του ΟΠΑΠ, ενώ στα θετικά καταγράφεται και το ριμπάουντ των ΟΤΕ, Panafon.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Θετικά αποτελέσματα και φήμες διαμορφώνουν ένα διαφορετικό από ότι είχαμε συνηθίσει τους τελευταίους μήνες τραπεζικό περιβάλλον.

Επιμένουμε πως εάν το καλό παράδειγμα της Eurobank, σε ότι αφορά στα αποτελέσματα, ακολουθήσει η Εθνική, τότε το μέχρι στιγμή +2% της μετοχής θεωρείται απόλυτα δικαιολογημένο.

Με αυξημένη εμπορευσιμότητα, πέριξ των 14,15 ευρώ η μετοχή της Alpha και των 13,8 ευρώ της Eurobank, επιβεβαιώνουν αν όχι τις φήμες, τότε το υπαρκτό αγοραστικό ενδιαφέρον συγκεκριμένης μερίδας εγχώριων θεσμικών.

Αυτό μπορεί να εξηγείται γιατί, με μια δεύτερη προσεκτικότερη ανάγνωση των αποτελεσμάτων της Eurobank, ισχυροποιείται η εκτίμηση πως ο κλάδος κι αντοχές έχει και καλύτερα μπορεί να κινηθεί.

Ανάλογα θετικά εικόνα όμως συντηρείται και για τη μετοχή/χρυσό στοίχημα, δηλαδή τον ΟΠΑΠ, όπου οι συναλλαγές έχουν ξεπεράσει 500.000 τεμάχια, αλλά και το ριμπάουντ των τηλεπικοινωνιακών μετοχών, με αιχμή τους ΟΤΕ, Panafon και λιγότερο την Cosmote.

Το ενθαρρυντικό είναι όμως, πως μετοχές υγιών επιχειρήσεων με καλά αποτελέσματα αντιδρούν με χαρακτηριστικότερη ίσως την περίπτωση αυτή του Κυριακίδη.

Για την επόμενη ώρα, θα απαιτηθεί προσοχή σε ότι αφορά στις φήμες για τα αποτελέσματα της Εθνικής και σε μια πρώτη κατοχύρωση ρευστότητας κερδοφόρων θέσεων, με αιχμή τη μετοχή της Alpha.

Θεωρείται πιθανό το ενδεχόμενο, η ισχυροποίηση των 2.120 μονάδων και η επιβεβαιώσει στις αμέσως επόμενες 2 – 3 συνεδριάσεις τη δυνατότητα της εν λόγω ”περιοχής” να αποτελέσει βάση στήριξης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v