ΧΑΑ: Στις τράπεζες η υπόθεση άνοδος…

Μεγαλύτερα τα κέρδη για το FTSE 20 στη Σοφοκλέους, καθώς συντηρούνται οι προσδοκίες ενόψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της Εθνικής στο κλείσιμο της συνεδρίασης. Εάν το θετικό σενάριο επιβεβαιωθεί τότε ο τραπεζικός κλάδος μπορεί να αποτελέσει το εφαλτήριο ανόδου με σημείο αναφοράς – βάση στήριξης τις 2.120 μονάδες. Κέρδη 4,57% για την Alpha Bank.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Κρατούν οι τράπεζες, κρατά η αγορά. Με συναλλαγές 25 εκατ. ευρώ τις πρώτες 2,5 ώρες και το Δείκτη στις 2.116 μονάδες είναι πιθανό να οδηγηθούμε σε ένα ικανοποιητικό από τεχνικής πλευράς ”κλείσιμο”.

Φαίνεται ότι ο στόχος που από το αρχικό σχόλιο είχε τεθεί, μπορεί να επιτευχθεί εάν και εφόσον τα καλά αποτελέσματα της Eurobank ακολουθήσουν αυτά της Εθνικής. Το πιθανότερο είναι ότι γύρω στις 15.30 θα έχει διαμορφωθεί ακριβέστερη εικόνα, εξέλιξη που θα επηρεάσει και τη συμπεριφορά της μετοχής κατά το τελευταίο ημίωρο της συνεδρίασης.

Κατά συνέπεια θα πρέπει να θεωρείται δικαιολογημένη η στάση αναμονής που τηρείται από την πλειονότητα των ”παικτών” ενώ ενθαρρυντικό θεωρείται το ”κλείσιμο” αρκετών θέσεων Συμβολαίων κυρίως επί του FTSE 20, χωρίς να πιεστεί χαμηλότερα η τιμή της Εθνικής.

Εξαιρουμένης της γερμανικής αγοράς, όπου και λόγω εκλογών θα πρέπει να αναμένονται και νέες πιέσεις, το υπόλοιπο της Ευρώπης, κρατά τα κέρδη του τελευταίου τριημέρου. Εάν το θετικό κλίμα στη Ν. Υόρκη συντηρηθεί και σήμερα, λόγω επιτοκίων, η περιοχή των 2.120 μονάδων μπορεί να αποτελέσει στήριξη και όχι αντίσταση για το ΧΑΑ στις επόμενες ημέρες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v