Συνεδριάσεις αβεβαιότητας...

Η αβεβαιότητα στις αγορές αντικατοπτρίζεται συνήθως με το volatility των συνεδριάσεων σε μια ακραία του μορφή όπως αυτή της Δευτέρας και της Τρίτης σε Ευρώπη και Αμερική. Η σημερινή συνεδρίαση της Σοφοκλέους, ωστόσο, αναμένεται θετική, καθώς η αγορά δεν περιμένει εκπλήξεις.

Συνεδριάσεις αβεβαιότητας...
Η αβεβαιότητα στις αγορές αντικατοπτρίζεται συνήθως με το volatility των συνεδριάσεων και δη σε μια ακραία του μορφή όπως αυτή που είδαμε Δευτέρα και Τρίτη σε Ευρώπη και Αμερική.

Η συχνή και αιφνιδιαστική αλλαγή διάθεσης και της πορείας των αγορών από τη μια μέρα στην άλλη δεν σημαίνει αλλαγή δεδομένων και προοπτικών, αλλά αμφισβήτηση της ορθότητας των κινήσεων της προηγούμενης, η τέλεια συνταγή για τους traders, αλλά καταστροφική για τους επενδυτές!

Η ημέτερη Σοφοκλέους από τη μια με φανερά δείγματα εξάντλησης πωλητών και αγοραστών και από την άλλη με εντονότατα σημάδια αδιαφορίας δεν ακολουθεί κατά κανόνα τελευταία τις ακραίες μεταβολές των ξένων αγορών βοηθούσης σ’ αυτό και της θερινής ραστώνης.

Η σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να είναι θετική μια τάση που θα επηρεαστεί όμως από τις πρωινές διακυμάνσεις της Ευρώπης και την κλασική προεξόφληση των αποτελεσμάτων εξαμήνου για ”Εθνική” και EFG Eurobank που θ’ ανακοινωθούν εντός της ημέρας αν και εν πολλοίς η αγορά δεν περιμένει εκπλήξεις.

Η ενδυνάμωση του δολαρίου έναντι του ευρώ χθες, αλλά και η άνοδος των τιμών του πετρελαίου σε συνδυασμό με τη διάχυτη πλέον εντύπωση ότι το Fed θεωρείται βέβαιο ότι θα προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων είναι παράγοντες που θα διαμορφώσουν κατά τι τη σημερινή συνεδρίαση της Ευρώπης και παράλληλα θα μπορέσουν να διαμορφώσουν ”κλίμα” για όλες τις αγορές περιλαμβανομένης και της Σοφοκλέους.

Το κλείσιμο ανοιχτών θέσεων στα παράγωγα Αυγούστου στον FTSE 20, εν όψει και της λειψής, λόγω Δεκαπενταύγουστου, ερχόμενης εβδομάδας είναι πολύ πιθανόν να συμβεί αυτή την εβδομάδα ιδίως αν οι ”σορταρισμένοι” φοβηθούν ότι ”δεν θα τους βγει πιο κάτω” η αγορά, παράγοντας που ενδεχομένως να τροφοδοτήσει κάποιο βραχυπρόθεσμο ”ράλυ”.


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v