Κλείνουν οι ”short” θέσεις στο ΧΠΑ…

Από την πορεία των τραπεζών θα εξαρτηθεί η σημερινή βραχυπρόθεσμη τάση της Σοφοκλέους, η οποία εκτιμάται ότι θα μπορέσει να ακολουθήσει και τον ανοδικό κύκλο των διεθνών χρηματιστηρίων, εφόσον αυτός συνεχιστεί.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Από τις τράπεζες εξαρτάται η βραχυπρόθεσμη τάση της Σοφοκλέους. Εάν θεωρήσουμε ως πιθανότερο ενδεχόμενο την καταγραφή ενός μεσοπρόθεσμου ανοδικού κύκλου με κύριο χαρακτηριστικό τις ακραίες διακυμάνσεις στα διεθνή χρηματιστήρια, ανάλογη θα μπορεί να είναι και η στάση της δικής μας αγοράς.

Με την προϋπόθεση ότι Εθνική και Eurobank δεν θα κρύβουν δυσάρεστες εκπλήξεις, το πιθανότερο είναι πως η εδραίωση και συνέχεια της αντίδρασης θα προέλθει από τον τραπεζικό κλάδο με απαραίτητη την στήριξη του τηλεπικοινωνιακού.

Εάν μάλιστα κρίνουμε από την στάση συγκεκριμένων παικτών στα Παράγωγα, που λόγω της ερχόμενης ”λειψής” εβδομάδας, σπεύδουν να κλείσουν τις short θέσεις τους (κυρίως στον FTSE 20 και πέριξ των 1.065 – 1.070 μονάδων), τότε το μεγαλύτερο μέρος του ”παιχνιδιού” θα διαδραματιστεί στην υψηλή κεφαλαιοποίηση.

Η τεχνική δυνατότητα για τη μετοχή της Εθνικής να αντιδράσει προς τα 14,6 ευρώ, μπορεί να συντηρήσει τη φημολογία των ημερών, αν και τη διαφορά σήμερα – αύριο εύλογα, θα την κάνει το δίπολο Εθνικής – Eurobank.

Με αυτά τα στοιχεία, θα επιμείνουμε στην εκτίμηση που από προχθές έχει αναφερθεί, πως για τον τραπεζικό δείκτη στην τρέχουσα φάση η ”βάση” των 3.340 μονάδων αποτελεί σημείο αναφοράς και επαναγορών. Το καλύτερο δυνατό, για σήμερα, σενάριο θα ήταν αυτό που θα έβρισκε στο κλείσιμο τον Δείκτη υψηλότερα των 2.105 μονάδων με συναλλαγές έστω και οριακά περισσότερες των χθεσινών, δηλαδή των 53 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v