Προς αρνητικό έτους ο τζίρος στο ΧΑΑ

Αρνητικό ρεκόρ έτους προβλέπεται να καταγράψει σήμερα ο τζίρος στη Σοφοκλέους, καθώς οι συναλλαγές έως αργά το μεσημέρι ανέρχονται μόλις στα 16 εκατ. ευρώ. Οι σημαντικότερες πιέσεις ασκούνται στο FTSE 20, ενώ 266 μετοχές καταγράφουν αρνητικό πρόσημο.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στην καταγραφή νέου χαμηλότατου επιπέδου συναλλαγών οδηγούμεθα με μαθηματική ακρίβεια, καθώς ο τζίρος των 16 εκατ. ευρώ μέχρι τη 13.30 είναι απογοητευτικός.

Εάν εξαιρέσουμε ελάχιστες περιπτώσεις, όπου τιμές μετοχών υποχωρούν με σχετικές πωλήσεις, η πλειονότητα παραμένει εγκλωβισμένη σε έναν κύκλο αδιαφορίας. Από την υψηλή μέχρι την χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση με χαρακτηριστικές τις περιπτώσεις μετοχών εταιριών από του Τιτάνα μέχρι της Εβροφάρμα.

Η σχέση συναλλαγών – τιμής ενισχύει τις τεχνικές προϋποθέσεις αντίδρασης –εάν και εφόσον βελτιωθεί το κλίμα στις διεθνείς αγορές- με το όποιο αγοραστικό ενδιαφέρον να περιορίζεται σε συγκεκριμένους τίτλους. Μόλις 25 με κέρδη και περί τις 280 μετοχές να υποχωρούν, μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως στο σύνολό τους οι επιμέρους δείκτες κινούνται πτωτικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v