Στο ”ευρωπαϊκό άρμα” και η Σοφοκλέους

H εξαιρετικά αρνητική διεθνής συγκυρία καθιστά δύσκολα επιτεύξιμο το στόχο δημιουργίας βάσης στην περιοχή των 2.100 μονάδων. Ενδεικτική η τάση στο ΧΠΑ, όπου σημαντικές είναι οι πωλήσεις στα ΣΜΕ επί του FT20. 6 πτωτικές αντιστοιχούν σε μία ανοδική μετοχή.

Με ένα αρνητικό gap opening ξεκινά η ημέρα στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά , καθώς η εξαιρετικά αρνητική διεθνής συγκυρία απόρροια και των διευρυμένων απωλειών που κατέγραψε χθες η Wall Street σε συνδυασμό με την πρόθεση από μέρους των θεσμικών χαρτοφυλακίων να προχωρήσουν σε μείωση των υφιστάμενων θέσεων αντιδρώντας στις τελευταίες εξελίξεις οδηγούν εκ νέου το Γ.Δ. προς το επίπεδο των 2.100 μονάδων.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι μόλις μία μετοχή του FT20 καταγράφει κέρδη, ενώ στην ευρύτερη αγορά υπάρχουν 6 πτωτικές για κάθε μία ανοδική μετοχή ενδεικτικό της διάθεσης των επενδυτικών σχημάτων να απεμπλακούν από τα δρώμενα στη Σοφοκλέους.

Σε σχετικά χαμηλά επίπεδα η αξία της συναλλακτικής δραστηριότητας, απεικονίζει τη σχεδόν ολοκληρωτική έλλειψη ζήτησης ενώ στο αντίποδα, πρέπει να παραθέσουμε και την εικόνα στο ΧΠΑ, όπου στο άνοιγμα παρατηρήθηκαν σημαντικές πωλήσεις στα ΣΜΕ επί του FT20- τάση που σίγουρα, υπό αυτές τις συνθήκες, δεν πρόκειται να μεταστραφεί.

Βασικό μέλημα και επιδίωξη, είναι η δημιουργία βάσης στην ευρύτερη περιοχή των 2.100 μονάδων, αν και κάτι τέτοιο, φαντάζει αρκετά δύσκολο, υπό την τρέχουσα συγκυρία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v