ΧΑΑ: Βάση στις 2.145 μονάδες... και βλέπουμε

Παρά την υποχώρηση των ρυθμών της συναλλακτικής δραστηριοποίησης το τελευταίο μισάωρο, ο Γενικός Δείκτης έχει επαναπροσεγγίσει τις 2.145 μονάδες, χωρίς ωστόσο να υπάρχει το momentum για τη διάσπαση των 2.150. Στα θετικά ότι δεν υπάρχουν φαινόμενα αποκόμισης βραχυχρόνιων κερδών.

Σαφώς ικανοποιητική η διαμόρφωση τάσεων και επιπέδων στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, καθώς η επαναπροσέγγιση των 2.145 μονάδων έχει οδηγήσει σε μια νέα φάση συσσώρευσης, αφού προς το παρόν δεν υπάρχει το momentum για την ανοδική διάσπαση της αντίστασης στις 2.150 μονάδες, ωστόσο στον ίδιο βαθμό πρέπει να επισημάνουμε ότι δεν παρατηρούνται φαινόμενα αποκόμισης βραχυχρόνιων κερδών.

Αυτό που δημιουργεί ανησυχίες, είναι το γεγονός, ότι οι ρυθμοί της συναλλακτικής δραστηριότητας έχουν υποχωρήσει κατά το τελευταίο μισάωρο, αφού η πλειονότητα των επενδυτών επιχειρεί να διακρίνει πρώτα το κατά πόσο υπάρχει δυνατότητα κίνησης προς τις 2.200 μονάδες προτού επανατοποθετήσει ρευστότητα.

Η άποψη αυτή ενισχύεται από το γεγονός, ότι στην περιφέρεια δεν έχουμε ακόμα κάποια αξιοσημείωτη επαναδραστηριοποίηση του retail, το οποίο δεν πείθεται από τη μέχρι στιγμής κίνηση του Γενικού Δείκτη.

Οσον αφορά στην κίνηση στην αγορά παραγώγων, η εξίσωση της spot τιμής με τη τιμή των ΣΜΕ του FTSE 20 στον Αύγουστο είναι ενδεικτικό και συμβατό ως τάση με τη συσσώρευση που επιχειρείται με παράγοντες της αγοράς να επισημαίνουν ότι κατά την τελευταία ώρα των συναλλαγών θα πρέπει να δούμε το κατά πόσο είναι εφικτή μια ενδοσυνεδριακή διόρθωση ή εάν στον αντίποδα τα θεσμικά χαρτοφυλάκια θα εκδηλωθούν εκ νέου ως αγοραστές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v